COVID-19 artikelen

Interesting sources

Dit vind ik interessante bronnen over de ontwikkeling rondom COVID-19. Ik update ze regelmatig.

De wereldkaart, waarbij per land/regio bijgehouden op een kaart wordt hoeveel besmette mensen er zijn geregisteerd, hoeveel doden en hoeveel genezen.

Worldometer heeft een apart gedeelte voor deze epidemie gemaakt met vele interessante statistieken over alle landen in de wereld en specifieke informatie van een aantal groot aantal landen.

Statista heeft ook een heel deel ingeruimd voor de wereldwijde ontwikkelingen over het virus.

En dit is een interessante pagina waar grafieken mee gemaakt kunnen worden.

Dan zijn er veel Wikipedia pagina’s voor de ontwikkelingen per land. Deze van Italie is erg goed en heeft o.a. goed inzicht in de ontwikkeling per provincie.

Het Covid-tracking project van een groep vrijwilligers gaat over de ontwikkelingen in de VS, die vinden dat de officiele bron van de overheid niet goed genoeg is.

Alle landen en/of tegenhangers van ons RIVM  websites ingericht om de ontwikkelingen in het land goed te kunnen volgen. Via Google kunt u ze makkelijk vinden. Het laat zien hoe goed je internet kunt gebruiken om je bevolking op de hoogte te stellen. En dat het meer kan zijn dan alleen wat simpele berichten of wat nieuwe cijfers. Gelukkig dat we naast het RIVM in Nederland ook Wikipedia hebben.