Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Wie van bestuurlijk Nederland komt eindelijk bij zinnen?

Onthullend GGD-rapport over Maassluis, waar is de logica? - 9227
Samenvatting van het artikel

Het leeuwendeel van de COVID-19 besmettingen gebeurt door het inademen van het virus en niet via grotere druppels die in de neus, mond of ogen van een nog niet besmet persoon belanden. Dit artikel geeft een kort overzicht van hoe ik tot deze conclusie kom. Het is tijd dat onze leiders een einde maken aan de hegemonie van het WHO/RIVM en OMT.

Lees volledig artikel: Wie van bestuurlijk Nederland komt eindelijk bij zinnen?

Leestijd: 3 minuten

Wie van bestuurlijk Nederland komt eindelijk bij zinnen?

Sinds 22 maart heb ik ruim 100 blogs geschreven over COVID-19.  Het was steeds een combinatie van data-analyses, logica en het bestuderen van studies en artikelen. Sommige zelfs van meer dan 50 jaar oud.

De belangrijkste schakel om alles wat ik bestudeerd heb te begrijpen, was de dominante rol van aerosolen bij de verspreiding van COVID-19. Die dominante rol maakte alles wat ik waarnam logisch verklaarbaar. Terwijl bij een dominante rol van de verspreiding van deze ziekte via overdracht van grotere druppels (direct of indirect) veel van wat ik waarnam onverklaarbaar was.

Vanuit die bevinding concludeerde ik ook dat de aanpak om COVID-19 te bestrijden niet de juiste was. Het richtte veel te veel schade aan op allerlei vlakken van de samenleving, plus dat het onvoldoende bescherming gaf tegen besmetting.

Mijn standpunten werden door veel van de in de Nederlandse media verschijnende deskundigen hetzij genegeerd of met kwalificaties van divers niveau afgewezen. Belangrijkste kritiek zou zijn dat ik geen medicus/viroloog of wetenschapper zou zijn. In veel media werd ik volledig genegeerd. En als er aandacht werd besteed, dan vrijwel alleen in columns met een laatdunkende insteek.

Youtube

Op YouTube werden video’s met mij verwijderd en/of via Google moeilijk vindbaar gemaakt. Dat laatste is trouwens nog steeds het geval. Op 14 mei plaatsten we een video met een tekenfilm op Facebook waar we het grote belang van aerosolen uitlegden en dat de anderhalve meter samenleving daar niet het goede antwoord op was.

Als je die video wilde of wilt kijken dan zie je dit:

Wie van bestuurlijk Nederland komt eindelijk bij zinnen? - 7931

Ergens onderaan is dan nog wel de plek waar je de video kunt bekijken, maar die wordt dan nog amper gevonden, want direct na dit ingrijpen nam het aantal views sterk af.

Gezien de kennis die we nu inmiddels hebben geeft dit op een onthutsende manier weer in wat voor wereld we zijn beland. Orwells 1984 was nog te optimistisch: COVID-19(84).

Vrijdag verscheen er een artikel van Dr. Kevin Fenneley in The Lancet. Hij is een specialist in longziekten. Hij komt tot vergelijkbare conclusies als ik.

Ik volsta in dit blog zijn belangrijkste bevinding te melden en een afdruk van de eerste drie “Key messages” uit het artikel.

“Een nieuw paradigma van besmettelijke aerosolen

Deze gegevens tonen aan dat besmettelijke aerosolen van mensen bestaan in een breed scala van deeltjesgroottes, die opvallend consistent zijn in studies, methoden en ziekteverwekkers.

Er is geen bewijs om het concept te ondersteunen dat de meeste respiratoire infecties worden geassocieerd met voornamelijk grote druppelsoverdracht. In feite zijn kleine deeltjesaerosols de regel, in plaats van de uitzondering, in tegenstelling tot de huidige richtsnoeren.

Deze kleine deeltjes komen voor zonder dat er een langere tijd nodig is om de verdroging toe te laten, en ze zijn van een grootte die direct ingeademd kan worden.

Deze informatie voegt ook bewijs toe dat de huidige dichotome infectiebestrijding dient geüpdate te worden”

En dit zijn de eerste drie belangrijkste boodschappen van dit artikel volgens de auteur.

Wie van bestuurlijk Nederland komt eindelijk bij zinnen? - 7929

Tot slot dan nog eens mijn belangrijkste conclusie uit deze 5 maanden:

Het overgrote deel van de besmettingen met COVID-19 gebeurt door het inademen van het virus en niet via grotere druppels die in de neus, mond of ogen van een nog niet geïnfecteerd persoon belanden. 

(In deze brief aan het RIVM van 25-6 onderbouw ik dit: Basisstuk voor RIVM)

Wordt het nu toch niet eens tijd dat verantwoordelijke mensen in bestuurlijk Nederland, de politiek, de media en in de wetenschap, bij zinnen komen en aangeven, dat het nu toch eens eindelijk afgelopen moet zijn met de hegemonie van WHO/RIVM en OMT in ons land?

Die vooral bezig zijn de mensen gevangen te houden via het instandhouden van angst. Er is al veel te veel schade aangericht. Een deel ervan is, vrees ik, onherstelbaar. Maar meer mag en moet er niet bijkomen.

U heeft zojuist gelezen: Wie van bestuurlijk Nederland komt eindelijk bij zinnen?

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963