Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Mijn gesprek met het RIVM

Samenvatting van het artikel

Ter voorbereiding van mijn gesprek met het RIVM heb ik hen om het gesprek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen vooraf mijn bevindingen gestuurd. Het stuk met daarin de onderbouwing van mijn stellingname dat aerogene verspreiding van het virus de dominante weg is, treft u hieronder aan.

Lees volledig artikel: Mijn gesprek met het RIVM

Leestijd: 2 minuten

Mijn gesprek met het RIVM

Zonet het gesprek gehad met drie professoren verbonden aan het RIVM.

Ik had afgesproken dat ik vooraf mijn bevindingen en conclusies naar ze zou sturen om het gesprek efficiënt te laten verlopen. Gezien de transparantie en het feit dat in dit stuk goed de opbouw en de onderbouwing staan van mijn stellingname dat aerogene verspreiding van het virus de dominante weg is, treft u het stuk hieronder aan.

U kunt het als u wilt ook downloaden.

Basisstuk voor RIVM

Het gesprek verliep zeker met wederzijds respect en was zeer inhoudelijk van karakter. Ik voel me niet vrij om hier op te schrijven wat zij gezegd hebben. Maar ik kan wel zeggen dat zij aan het eind mijn opstelling niet omarmd hebben, noch dat ik dat gedaan heb ten aanzien van hun opstelling. Ik hoop/denk wel dat beide kanten de informatie-uitwisseling nog wat zullen verwerken en dat we daar in de toekomst meer van zullen merken.

Nog twee punten tot slot.

Punt 1.

In de bijgaande 13 pagina’s heb ik aan de hand van studies, informatie en logisch denken mijn stelling onderbouwd dat het grootste gedeelte van de verspreiding van COVID-19 via aerosols gaat.  (En dat we daarom o.a. een Deltaplan Ventilatie nodig hebben). En dat 1,5 meter afstand, zeker in de buitenlucht, volkomen onnodig is.

Vanmorgen heb ik prof. Van Dissel bij de uiteenzetting in de Tweede Kamer een toelichting horen geven over waarom er amper sprake kon zijn van aerogene verspreiding. Dit was een aaneenschakeling van feiten die werden aangepast aan het doel en doelredeneringen. (Zo van het karakter: kijk 1,5 meter werkt, waarom hebben we anders zo weinig besmettingen? Antwoord: het zou ook gelegen kunnen hebben aan het verbieden van de samenkomsten met meer mensen ter voorkoming van superspreading events).

Ik zou echt graag van een deskundige (viroloog, epidemioloog, microbioloog) een zelfde soort stuk willen hebben als dat ik geschreven heb, met de onderzoeksmatige onderbouwing dat het besmetten van anderen in overgrote mate via direct contact plaatsvindt (inclusief via oppervlaktes) en dat het houden van 1,5 meter afstand een beleid is waardoor er veel besmettingen worden voorkomen. Ik beloof dat ik dat stuk dan ook integraal op deze website zal zetten.

Maar dus niet van het kaliber van de redeneringen van Van Dissel van vanmorgen in de Tweede Kamer, maar met de bronnen erbij die ook bekeken kunnen worden door de lezers.

Punt 2.

Daarnaast heb ik net gehoord dat Ab Osterhaus a.s. maandag om 11 uur met mij in debat wil bij BNR. Ik stel het op prijs dat hij dat doet en ik zie er naar uit. Moet nu dus serieus in training omdat ik wel in de juiste gewichtsklasse wil uitkomen. Mocht hij in de komende dagen bij Op1 langskomen, dan doe ik de staredown met hem wel via het beeldscherm (Weer eens wat anders dan een schoen naar mijn TV gooien).

Mijn gesprek met het RIVM - 7381

U heeft zojuist gelezen: Mijn gesprek met het RIVM.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963