Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Alle maatregelen in Noord-Holland worden nu opgeheven!

Alle maatregelen in Noord-Holland worden nu opgeheven! - 20158
Samenvatting van het artikel

Je hebt weinig fantasie nodig om je voor te stellen welk kabaal er zal ontstaan als de Commissaris van de Koning in Noord-Holland deze beslissing zou nemen. Toch is het precies die beslissing, die de gouverneur van Texas op 2 maart heeft genomen. Deze "Neanderthaler-beslssing", zoals President Biden het noemde, is wel goed uitgepakt. Maar wij zijn zo slim in Nederland, dat we Van Dissel en de OMT-leden en de RIVM modellen gedwee blijven volgen.

Lees volledig artikel: Alle maatregelen in Noord-Holland worden nu opgeheven!

Leestijd: 5 minuten
Alle maatregelen in Noord-Holland worden nu opgeheven! - 20161

Alle maatregelen in Noord-Holland worden nu opgeheven!

Persbericht, 18 mei 2021

De commissaris van de Koning van Noord-Holland heeft bekendgemaakt dat, wegens de snel dalende cijfers en de stijging van de vaccinatiegraad in de provincie, per direct alle maatregelen worden opgeheven.

Alles mag weer open, zonder enige beperking, en de mondkapjesplicht in de provincie wordt afgeschaft. Burgers worden wel aangeraden voor zichzelf te bepalen aan welke activiteiten ze wel of niet willen meedoen. Met onmiddellijke ingang mogen alle theaters open, inclusief elk festival.  De vier wedstrijden in Amsterdam Arena van het Europees Kampioenschap mogen bezocht worden door meer dan 50.000 toeschouwers per wedstrijd.

Hoe zouden ze reageren?

Nee, ik ben niet gek geworden en de Commissaris van de Koning van Noord-Holland ook niet. Maar neem even aan dat dit net is aangekondigd. Stelt u voor hoe mensen als Jaap van Dissel, Ernst Kuipers, Marion Koopmans, Mark Rutte, Hugo de Jonge, Ferdi Grapperhaus, Rik Nieman, Burgemeester Bruls, Ab Osterhaus, Maarten Keulenmans en Angela de Jong vandaag zouden reageren! De wereld zou te klein zijn. Dan wordt er voorspeld dat binnen enkele weken code zwart in alle ziekenhuizen van Noord-Holland zal gaan gelden. En elke ziekenhuisbestuurder van Noord-Holland zou in nieuwsprogramma’s en talkshows op radio en tv komen opdagen.

De regering kondigt dan vrijwel zeker aan dat er een code rood voor Noord-Holland geldt. En iedereen wordt ten zeerste afgeraden naar de provincie Noord-Holland te reizen. Er wordt een noodprocedure opgestart en de commissaris van de Koning wordt onmiddellijk door de regering ontslagen. (Dat kan gemakkelijk, want hij is toch niet door de bevolking gekozen). En er verschijnen artikelen in de media waarbij ernstig aan zijn geestesvermogen wordt getwijfeld.

Diverse personen verschijnen in de media, met meldingen dat hij in een vorig beroep al allerlei vreemde beslissingen had genomen. En de media schrijft dat is aangetoond dat deze Commissaris van de Koning financiële belangen heeft bij het opengooien van de provincie. Want zijn nicht runt een restaurant en zijn halfbroer exploiteert een bioscoop.

Ik geef u even de tijd, om dit voor te kunnen stellen. Wat er namelijk dan zal gebeuren in de media en hoe de commentaren zullen zijn.

Er is zo’n voorbeeld

Wie moeite heeft om de reacties voor te kunnen stellen, moet even terugkijken naar 2 maart 2021. Toen had de gouverneur van Texas de euvele moed om precies datgene te doen wat ik hierboven schreef dat de Commissaris van de Koning vandaag gedaan heeft. Dit was zijn aankondiging.

Alle maatregelen in Noord-Holland worden nu opgeheven! - 18192

Neanderthaler thinking

De reacties van de belangrijkste woordvoerders in de VS over Covid-19 waren toen ongeveer, zoals u zich net heeft ingebeeld, wat er vandaag zou gaan gebeuren als de Commissaris van de Koning van Noord-Holland deze beslissing net had aangekondigd. Met Fauci (de Amerikaanse Jaap van Dissel) en President Biden voorop werd de gouverneur voor alles uitgemaakt wat je je maar kunt indenken. Ik beschreef dat hier al. Biden noemde dat letterlijk “Neanderthaler thinking”.  

Ook toen op 5 april de openingswedstrijd van het honkbalseizoen van de Texas Rangers door 38.000 mensen werd bezocht was de wereld te klein. Ook in Nederland werd aangegeven hoe onverantwoord dat was en tot welke ernstige gevolgen dat zou gaan leiden. De reacties waren ongeveer zoals we na Koningsdag in onze media zagen. Of zoals deze tweet van Marion Koopmans enkele uren nadat Ikea en Primark op 28 april hun deuren weer mochten openen. (Tegen het advies van Koopmans en haar OMT-companen in).

Alle maatregelen in Noord-Holland worden nu opgeheven! - 19426

Maar blijkbaar waren de Neanderthalers toch wat slimmer dan President Biden aannam. Want in Texas heeft zich geen ramp voltrokken. In het Dallas-Forth Worth gebied is er geen grote uitbraak gevolgd na die honkbalwedstrijd. En de gouverneur van Texas plaatste gisteren deze tweet.

Alle maatregelen in Noord-Holland worden nu opgeheven! - 20149

En dit artikel schreef Newsweek er gisteren over.

Maar dit kan en mag niet waar zijn

Nu is het natuurlijk zo, dat volgens onze usual suspects in Nederland, dit van Texas dus niet echt waar kan en mag zijn. Zij geloven heilig dat lockdowns de oplossing zijn voor de Covid-19 crisis. En die het al onverantwoord vonden dat Nederland op 28 april de terrassen opende tussen 12 en 18 u

Zij zullen komen met allerlei (drog-)redenen, waarom dat wat in Texas is gebeurd, bij ons niet van toepassing is. Net zoals wanneer er verwezen werd naar Madrid en andere plekken, waar het model van het RIVM blijkbaar niet van toepassing is.Dit omdat we klaarblijkelijk een eigen Covid-19 variant van het virus hebben.

Daarom even wat data die er beschikbaar waren op 2 maart jl. in Texas, vergeleken met die data in Nederland nu (daarbij heb ik de cijfers van Texas met 29 miljoen inwoners teruggerekend naar de 17,4 miljoen inwoners van Nederland):

  • Weekgemiddelde van aantal positief getesten: Texas op 2 maart 4400, Nederland nu 5200, Texas nu 700
  • Percentage bevolking minimaal één keer gevaccineerd: Texas op 2 maart 13%, Nederland nu 30%, Texas nu 41%
  • Aantal Covid-19 patiënten in ziekenhuizen: Texas op 2 maart 3300, Nederland nu 2200, Texas nu 1300
  • Weekgemiddelde Covid-19 sterfgevallen: Texas op 2 maart 60, Nederland nu 25 (opgave RIVM), Texas nu 15

Bevolkingsdichtheid

En zeker: Texas is 16 maal zo groot als Nederland, en slechts 1,6 keer zoveel inwoners. Maar de agglomeratie Dallas-Forth Worth, waar ruim 8 miljoen inwoners wonen (30% van de bevolking van Texas), heeft een oppervlakte van 57% van Nederland. Dus de bevolkingsdichtheid is maar iets minder dan Nederland.

En er zijn ongetwijfeld veel verschillen tussen Texas en Nederland te vinden en te benoemen. (En ik weet dat die dan ook allemaal aangedragen worden door degenen die denken dat je alleen met ingrijpende maatregelen Covid-19 kan bestrijden). Die schermen met termen als “preventieparadox”. Of komen met allerlei andere gitzwarte scenario’s. (Zoals Van Dissel die eind maart aangaf dat als we op 1 mei alle maatregelen zouden opheffen, we eind juni 3000 mensen op de IC’s zouden hebben).  Want dat het in Texas wel goed gegaan is na het intrekken van alle maatregelen vanaf 7 maart 2021? Dat kan en mag niet gebeurd zijn en mag dus ook niet als een voorbeeld gezien worden voor ons land.

Want wij zijn geen Neanderthalers toch? Nee hoor, want wij accepteerden wel allerlei beperkingen inclusief drie maanden lang een avondklok. Durven elkaar al meer dan een jaar niet te knuffelen. Worden de parken uitgedreven bij mooi weer. Horen hel en verdoemenis over ons afroepen als we ons in de buitenlucht verpozen of een feestje vieren.

Beschouwen mensen als Van Dissel, Koopmans, Kuipers en Gommers als onze nieuwe helden, aan wiens lippen we hangen. Laten ons door Opperburgemeester Bruls en Meester Hugo de Jonge keer op keer bestraffend toespreken. Wassen nu al 14 maanden onze handen stuk, op instigatie van onze premier. Buigen deemoedig ons hoofd en smeken om hardere maatregelen, als er iemand van het OMT op de televisie komt vertellen welke donkere wolken weer boven ons hoofd hangen. 

Angst is onderdeel van crisisaanpak

Weigeren wakker te worden uit de collectieve hypnose waarin we gebracht zijn, door de doodsnood, die ontstaan is door de beelden vanuit Bergamo nu meer dan 14 maanden geleden. Laten ons leiden door personen, waarvan sommigen inmiddels zelfs in het openbaar erkennen, zoals in ieder geval in Engeland en Duitsland al gebeurd is, dat het creëren van angst een onderdeel was van de crisisaanpak.  

Gaan er nog steeds niet toe over mensen als Van Dissel en veel leden uit het OMT, die nog steeds de dominante rol van aerosolen ontkennen, zoals het nu in grote delen van de wereld niet meer gebeurt, uit hun verantwoordelijke positie te ontheffen. 

En wij zouden de Commissaris van de Koning, die vandaag dezelfde maatregel zou afkondigen als die gouverneur uit Texas op 2 maart, onmiddellijk in een inrichting laten opsluiten. 

Nee, wij zijn gelukkig geen Neanderthalers, maar nuchtere Nederlanders, die ons onder aanvoering van Van Dissel en zijn apostelen van het OMT, ons volledig laten sturen door een ongevalideerd RIVM-model.  En ons al een jaar lang weinig aantrekken van de lessen die je zou kunnen leren, wanneer je wel de belangrijke wereldwijde wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet zou volgen.

U heeft zojuist gelezen: Alle maatregelen in Noord-Holland worden nu opgeheven!

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Help ons Nederland te laten ontworstelen aan het juk van Van Dissel en het OMT.  Klik hier voor een (kleine) donatie.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De eindafrekening - 88558