Peiling na het mislukken van het Catshuisberaad

In: Onderzoek|Politiek

22 apr 2012

Dit zijn de resultaten van het onderzoek dat uitgevoerd is direct na het mislukken van het Catshuisberaad. Aan dit onderzoek hebben meer dan 4500 mensen via Peil.nl meegewerkt.

(De resultaten staan hier omdat de website www.peil.nl niet rechtstreeks bereikbaar is. Via deze link kunt u wel op de website van peil.nl komen).

Peiling na mislukken van het Catshuisberaad

4 reacties op Peiling na het mislukken van het Catshuisberaad

Avatar

RuudHarmsen

24 april 2012 om 13:28

Wederom een zeer moeilijke uitslag wat colatievorming betreft. Er is echt niks van te maken. September verkiezingen en dan een heel jaar formeren, dat wordt in september 2013 pas weer een regering. Echt rampzalig voor Nederland.

Ik weet wel een oplossing: geef de niet-stemmers zetels. Het ei van Columbus. Binnen twee weken een regering. Diverse mogelijkheden voor kabinetten van slechts twee partijen.

http://rudhar.com/politics/election/legztlnl.htm

Nu de verkiezingen waarschijnlijk pas in september 2012 zijn en niet al in juni, is er misschien nog genoeg tijd om de benodigde regels aan te passen.

Avatar

RuudHarmsen

24 april 2012 om 13:29

Coalitievorming, bedoel ik uiteraard. Moeilijk woord, moeilijk proces ook.

Avatar

RuudHarmsen

11 juni 2012 om 18:58

Nog een vervolgartikel, nu met een nieuw spreadsheet erbij waarin ook de SP. Conclusie: het kan echt!

Keuze uit maar liefst 10 of 11 coalities, allemaal met een Kamermeerderheid!

http://rudhar.com/politics/election/legzt3nl.htm

Avatar

sieward

18 juni 2012 om 13:00

Ik zag nog een opmerkelijke mogelijkheid voor een coalitie.

Stel, het wordt 12 september een race tussen de SP en de VVD. En stel bovendien dat de SP de strijd wint. Dan zal de SP proberen een linkse coalitie te vormen met de PvdA/GL/D66, evt. noodzakelijkerwijze aangevuld met CU en evt. PvdD. Dit hoeft echter niet te lukken, ook als daarvoor net wel een meerderheid is. Probleem is namelijk dat met name D66 en ook GL progressief en hervormingsgezind zijn, terwijl de SP en de PvdA op belangrijke punten een heel andere agenda hebben.

Er bestaat dan wellicht de mogelijkheid dat de PVV gedoogsteun geeft aan een coalitie van SP/PvdA!!

Reageer

log in om te reageren.

Welkom

Op deze site vind je diverse facetten van mijn leven terug. Wat ik vroeger gedaan heb en vandaag doe. Wat mij opvalt over wat er in Nederland en de wereld gebeurt.

Je treft mijn drie boeken aan die ik sinds 1986 geschreven heb. In het media-archief tref je veel van de interviews aan die ik in de afgelopen 30 jaar heb gegeven en artikelen die ik geschreven heb. Voor mijn onderzoeken verwijs ik je naar www.peil.nl, waar je ook lid kunt worden. In mijn weblog beschrijf ik wat me bezighoudt en/of opvalt bij wat er met name in Nederland gebeurt. Als jij je inschrijft kan je op mij of andere deelnemers reageren. Wil je me direct bereiken stuur dan een mail naar topdognl@yahoo.com.

Maurice de Hond

Volg mij op Twitter

  • Fleur op Drijfzand: “Aben vraagt onder meer een reactie van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op..."
  • hanss op Drijfzand: Nieuw onderzoek Deventer moordzaak!! http://nos.nl/tekst/671767-nie uw-onderzoek-deventer-moor..."
  • Wieteke op Drijfzand: PeterV, het zou Bas Haan sieren als hij nog eens kritisch naar de feiten kijkt waarop zijn..."
  • Ria op Drijfzand: Er zijn eerst geursporen op een mes gesmeerd, wat niet het moordwapen was. En dat hielp natuurlijk..."
  • Ria op Drijfzand: Dit is een goede en betrouwbare documentaire over de zaak, voor wie het interesseert-..."
  • PeterV op Struisvogels: Het valt me op dat Maurice nu al weer het concentratiekampverleden van zijn ouders erbij..."
  • PeterV op Drijfzand: @Ria Ik ga de hele inhoudelijke discussie over de Deventer Moordzaak niet overdoen, die is..."
  • Ria op Drijfzand: @PeterV, Je kunt wel wéér je dwarsliggers inzetten om Maurice een hak te zetten, zoals je in het..."
  • PeterV op Drijfzand: @Fleur Jammer dat je de verkeerde persoon prijst voor deze mogelijke doorbraak in de Deventer..."
  • Fleur op Drijfzand: Gerechtigheid inzake de onschuld van Louwes komt nu in zicht! Met dank aan Maurice die zich in..."