Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

De verstrengeling van het OMT en de journalistiek

De verstrengeling van OMT en de journalistiek - 50326
Samenvatting van het artikel

Terecht stelt Kustaw Bessems het opereren van het OMT aan de kaak. Dat zij zich met alles en nog wat bemoeiden zonder expertise en onderbouwing. Maar dat konden ze doen, omdat ze geen strobreed in de weg kregen gelegd van de media.

Lees volledig artikel: De verstrengeling van het OMT en de journalistiek

Leestijd: < 1 minuut

De verstrengeling van het OMT en de journalistiek

Naar aanleiding van het verschijnen van het tweede deel van het rapport van de OVV schreef Kustaw Bessems een column in De Volkskrant. De titel was “we hebben nauwelijks iets geleerd van Corona“. De essentie was dat, mede gezien de reacties van de regering op het rapport, we net zo “onvoorbereid” zijn op mogelijke nieuwe uitbraken als toen.

Nu is de kans op een overstroming van de IC’s door Corona in de komende tijd – gelukkig – klein, maar er staan een aantal bijzondere opmerkingen in die column. Ik zal die laten zien.

De verstrengeling van OMT en de journalistiek - 50319

en

De verstrengeling van OMT en de journalistiek - 50320

Ik kan niet anders dan het eens zijn met wat Kustaw Bessems hier opschrijft.

Maar onmiddellijk kreeg ik een heel ander gevoel.

Dat het OMT (die “groep artsen”) dit hebben kunnen doen kwam o.a. doordat de Nederlandse journalistiek ze geen strobreed in de weg heeft gelegd.

Waar die artsen ook in de media optraden, bij interviews in de kranten, bij nieuwsrubrieken of bij talkshows, ze werden altijd behandeld op de wijze waarop Erica Terpstra de Dalai Lama bij een interview benaderde. Geen enkele kritische vraag, louter onderdanigheid. En kritische tegengeluiden kregen amper ruimte en als ze al niet werden genegeerd, werden ze bij voorkeur in diskrediet gebracht.

Vrij parafraserend “Ik heb hier nog geen enkele journalist eerlijk op zien terugblikken”.

Het wordt hoog tijd dat men van “schoothondjes” weer verandert in “waakhonden”. Maar misschien was deze column daar een eerste aanzet toe?

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

U heeft zojuist gelezen: De verstrengeling van het OMT en de journalistiek.

Blijf onze site steunen met af en toe een kleine donatie. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019