Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

In welke alternatieve wereld leeft Marc Bonten?

In welke alternatieve wereld leeft Marc Bonten? - 37879
Samenvatting van het artikel

OMT-lid Marc Bonten geeft de schuld van de laatste lockdown aan de bevolking, die zich niet aan de maatregelen hield en aan het feit dat de Coronatoegangspas niet goed werd ingezet. Maar negeert daarbij wie de echte schuldigen waren: het RIVM model en het OMT.

Lees volledig artikel: In welke alternatieve wereld leeft Marc Bonten?

Leestijd: 3 minuten

In welke alternatieve wereld leeft Marc Bonten?

Daar gingen mijn laatste schoenen

OMT-lid Marc Bonten legde gisteravond in het EO-radioprogramma Dit is de Dag uit waarom wij als enige land in Europa op 19 december 2021 in een lockdown gingen: We hielden ons niet aan de maatregelen en we hebben de Coronatoegangspas niet goed gebruikt.

In welke alternatieve wereld leeft deze man?

Voor het juiste perspectief:

  • Na een top van ongeveer 320 ziekenhuisopnames per dag rond 1 december was dat aantal gedaald naar rond de 200 op 18 december (Op 1 januari was dat 160).
  • Na een top van ongeveer 55 IC-opnames per dag begin december was dat aantal gedaald naar rond de 38 op 18 december (Op 1 januari was dat 25).

De reden dat we – als enige land in Europa – op 19 december een lockdown kregen was de doorberekening van het model van het RIMV (waarvan Bonte lid is), met belachelijke voorspellingen ten aanzien van de belasting van de zorg door Omikron. Dat dit geen kennis achteraf was, blijkt wel uit de artikelen die op deze site half december geschreven werden over de veel lagere ziekenhuisdruk vanuit infecties met Omikron.

Op 18 december werd onder de titel “Op weg naar een PANIEK lockdown” o.a. het volgende geschreven:

In welke alternatieve wereld leeft deze man?

Daarboven schreven we dat het RIVM/OMT niets geleerd had en geen rekening hield met:

In welke alternatieve wereld leeft deze man?

Plus dat het aangeven dat het in Nederland beter was gegaan als we de Coronatoegangspas beter hadden ingezet, ook laat zien dat Marc Bonten nog steeds in een complete ontkenningsfase zit. De Coronatoegangspas (ook als we 2G hadden gebruikt) beschermde niet tegen infectie!

Belachelijke voorspellingen

De enige reden, mijnheer Bonten, dat we in Nederland die derde lockdown hebben gekregen was omdat u en uw collega’s van het OMT de belachelijke voorspellingen van het RIVM-model van half december ten aanzien van de aanstaande zorgdruk door Omikron kritiekloos omarmden. Blijkbaar hadden u en uw collega’s een zodanige bewustzijnsvernauwing dat u niet eens met die duidelijk dalende cijfers in de ziekenhuizen uzelf en ons een ruimte van nog eens twee weken wilde geven, om te zien of die doemscenario’s van het RIVM enige werkelijkheidszin hadden. En als u dat wel had gedaan, dan zou u tot de conclusie gekomen zijn dat de druk op de zorg door Omikron inderdaad fors lager was.

In plaats van dat slechte model en het kritiekloos volgen van het OMT van die prognoses te beschrijven als de reden van die onnodige lockdown, heeft u de brutaliteit om de schuld primair te leggen bij de burgers, die zich niet aan de maatregelen hielden, en het niet goed toepassen van de Coronatoegangspas.

Ja, u rekent zichzelf wel wat aan: “misschien waren onze adviezen niet dwingend genoeg”….

En toen waren mijn schoenen op…

Ik zie maar één voordeel van dit optreden van Marc Bonten. Dat steeds meer mensen in Den Haag onderkennen dat de modellen van het RIVM en het optreden van het OMT het land veel onnodige schade heeft opgeleverd.

Komende week zullen we het gaan merken, als publiek wordt gemaakt welke aanpak de overheid wil gaan volgen in de toekomst bij mogelijk grotere druk op de zorg. Hoewel het ongetwijfeld in omfloerste termen wordt omschreven, maar ik voorspel dat de centrale rol van het model van het RIVM en dit OMT, aanzienlijk zal worden verminderd.

O.a. met dank aan Marc Bontens verbijsterende optreden van gisteravond.

U heeft zojuist gelezen: In welke alternatieve wereld leeft deze man?

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Steun onze site om dit soort uitspraken aan de kaak te blijven stellen. Want anders is het gevaar groot dat we weer onnodige maatregelen gaan krijgen. Klik hier voor een (kleine) donatie.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205