Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Ontluisterend relaas over de GGD’s in het AD

Ontluisterend relaas over de GGD’s in het AD

Samenvatting van het artikel

In het AD staat een uitvoerige beschrijving van hoe het er achter de schermen bij de GGD's aan toe gaat. Na het lezen ervan blijf je verbijsterd op stoel of bank zitten.

Lees volledig artikel
Leestijd: 2 minuten

Gisteren verscheen in het AD een uitgebreid artikel van Marcia Nieuwenhuis over de ernstige problemen bij de GGD’s in de afgelopen jaren.

Een deel van deze informatie uit het artikel had ik ook al eerder gekregen door mensen achter de schermen, die mij daarover informeerden. Op deze site heb ik een deel daarvan met mijn lezers gedeeld.

Daarbij heb ik steeds aangegeven dat de mensen op de werkvloer hun uiterste best doen, maar dat het een kwestie is van slechte leiding, geen onderlinge coordinatie, veel bureaucratie, weinig invloed van de werkvloer en slechte IT.

Mijn probleem was dat ik niet in staat ben daarover met de instanties contact op te nemen en hun reacties te vernemen. Een journalist zoals Marcia Nieuwenhuis kan dat wel. En het resultaat is indrukwekkend en ontluisterend.

Ik raad jullie allemaal aan het te lezen. Hier is de link. Kijk ook nog naar het interview met Marcia over dit schokkende artikel en vooral hoe ze tegengewerkt is en hoe het Bron- en Contactonderzoek in de praktijk werkte.

Het sluit volledig aan bij mijn artikel van woensdag jl.  “Het collectief bestuurlijk falen”.

Enkele citaten uit dit bijzondere artikel.

Ook bij wat in het AD beschreven staat, is er sprake van bestuurlijk falen. Vrij snel had men kunnen realiseren dat de organisatie- en commandostructuur niet toegerust is om deze crisis goed aan te pakken. Maar die conclusie werd niet getrokken en naar buiten werden de interne problemen gemaskeerd en net gedaan alsof alles goed ging en goed was georganiseerd.

Het bewijst ook dat al diegenen (incl. Ab Osterhaus) die dachten dat we gewoon via een keiharde aanpak het virus naar nul zouden moeten terugdringen en daarna door een prima aanpak via Bron- en Contactonderzoek nieuwe besmettingen direct de kop weer in te drukken, in dromenland verkeerden. Want ook als dat terugdringen was geslaagd, dan zouden we nog niet in staat geweest zijn om het vervolg goed te organiseren.

Er moet veel meer veranderd worden aan onze bestuursopzet en -aanpak dan we alleen al op basis van de toeslagen affaire dachten. Hopelijk dat men zich dit in politiek Den Haag nu echt realiseert.

Maar ik waag dat zeer te betwijfelen. Zeker als ik de reacties lees van de instanties onderaan het AD artikel.

Steun ons in het aan de orde te blijven stellen van dit bestuurlijk onvermogen. Klik hier voor een (kleine) donatie.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

  • MEER OVER
BEKIJK OOK