Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Het alternatieve coronavirus dashboard Coronaweer.nl

Het alternatieve coronavirus dashboard Coronaweer.nl - 10379
Samenvatting van het artikel

Via een uitgebreid dataonderzoek in Nederland is aangetoond hoe sterk de samenhang is tussen de mate van luchtvochtigheid en de verspreiding van virussen voor infecties van de ademhalingsorganen. Deze studie is onlangs verschenen. De auteurs hebben met die date een website gemaakt om de actuele weersomstandigheden te volgen in relatie tot het gevaar van aerosolen.

Lees volledig artikel: Het alternatieve coronavirus dashboard Coronaweer.nl

Leestijd: 2 minuten

Het alternatieve coronavirus dashboard Coronaweer.nl

In maart plaatste ik op mijn blog een artikel online over een mogelijke correlatie tussen luchtvochtigheid en de verspreiding van het respiratoire virus Influenza.

Omdat hij dat een interessant onderwerp vond, werd ik daarop benaderd door onderzoeker en data-specialist Edsard Ravelli, die ik uit het verleden ken en die mij vroeg hem meer stukken toe te sturen.
Samen met twee universiteiten is Edsard vervolgens een uiteindelijk vijf maanden durend wetenschappelijk onderzoek gestart. Doel daarvan was het aan de hand van nederlandse data vaststellen of er een correlatie bestond tussen luchtvochtigheid en R0 van respiratoire virussen.

De onderzoekers kregen data van, en werkten samen met medewerkers van het RIVM, KNMI, Nivel en het CBS. Via Nivel, die als sinds jaar en dag alle Influenza-besmettingen bijhoudt, kregen zij bovendien vijf jaar aan Influenza-data (2015-2019). Ondersteund door een literatuurstudie van 21 peer-reviewed publicaties werd het mogelijke verband aan de hand van diverse complexe modellen onderzocht. Het resultaat van het inmiddels afgeronde onderzoek staat inmiddels hier online. De conclusies ervan zijn overduidelijk en verstrekkend:

De luchtvochtigheid bepaalt in hoge mate de RO (verspreidingssnelheid) van respiratoire virussen; Influenza en Sars-CoV-2.

Bij een lage luchtvochtigheid:

• Ontstaan er meer aerosolen (lees: meer druppeltjes blijven zweven omdat ze verdampen en lichter worden);
• Blijven deze aerogene deeltjes langer actief (lees: het virus gaat minder snel dood);

Conclusie: Hoe lager de luchtvochtigheid, hoe hoger de “Viral Load”, hoe meer mensen besmet raken en hoe erger de symptomen worden.

Hetgeen dit onderzoek voorts heeft uitgewezen, is dat een bepaalde luchtvochtigheid ook bepaalde effecten heeft.

Simpel gezegd:

1. Bij een Specifieke Luchtvochtigheid van minder dan 6 g/kg (< 40% relatieve luchtvochtigheid bij 21 graden Celsius) verspreidt een virus erg makkelijk;
2. Bij een Specifieke Luchtvochtigheid van meer dan 8 g/kg (> 55 % relatieve luchtvochtigheid bij 21 graden Celsius) verspreidt een virus erg moeilijk; 

De onderzoekers bouwden daarom een website – www.coronaweer.nl – waarin de data van alle meetstations van het KNMI, verspreid over Nederland is opgenomen.

Ieder uur wordt automatisch de informatie geactualiseerd, waardoor inzichtelijk wordt hoe groot de kans op aerogene verspreiding is.

Tevens worden op de website weergrafieken weergegeven en kunnen daarbij de verhoudingen ten opzichte van de besmettingen worden afgelezen. Hieruit wordt ook direct duidelijk waarom er in de maanden maart en april zoveel besmettingen en ziekenhuisopnamen waren en waarom deze in het najaar weer sterk stijgen.

In tegenstelling tot wat Jacco Wallinga claimt kan worden vastgesteld dat er een hele duidelijke natuurwet is die de verspreiding van COVID-19 voorspelt.
Letterlijk: een NATUUR WET.  

U heeft zojuist gelezen: Het alternatieve coronavirus dashboard Coronaweer.nl

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.
 
Mocht u ons werk ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.
Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.