Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek

Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029
Samenvatting van het artikel

Op 3 juni is het verhoor van Tony Fauci bij de Amerikaanse parlementaire onderzoekscommissie. Het verhoor van zijn adviseur Morrens deze week geeft een onthutsend beeld van de malversaties om belangrijke interne communicatie over het ontstaan van Covid-19 voor de buitenwereld verborgen te houden en belooft niet veel goeds voor Fauci.

Lees volledig artikel: Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek

Leestijd: 4 minuten

Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek

US Parlementaire Onderzoekscommissie

Dankzij het werk van de parlementaire “Select Subcommittee on the Coronavirus Pandemic” komt steeds meer boven tafel van wat hoofdrolspelers, rondom het verbergen van de grote kans dat het Corona virus uit een lab in Wuhan afkomstig is, achter de schermen hebben gedaan.

Dat gebeurt deels door openbare verhoren en deels door het opvragen van de onderlinge communicatie van hoofdrolspelers en die vervolgens openbaar maken. Hoewel de Republikeinse parlementariërs het voortouw namen, is nu ook te zien dat Democratische parlementariërs eraan gaan meedoen. Dat komt door de steeds grotere troep, die naar boven komt. De apotheose lijkt op 3 juni te komen, waarbij Tony Fauci weer, maar nu in het openbaar, wordt verhoord.

In Nederlandse media lees je er niets van terug, maar Peter Daszak is inmiddels volledig door de mand gevallen en niet alleen al de financiën in zijn richting zijn gestopt, maar hij lijkt nu ook strafrechtelijk aangeklaagd te worden. Afgelopen week was een ontluisterend verhoor van Dr. David Morens, Senior Advisor van Tony Fauci. Dat is een voorbode van het openbare verhoor van Fauci zelf op 3 juni a.s.

Waar het vooral om gaat, is de intensieve relatie die er was tussen Amerikaanse organisaties en het Wuhan viruslab. Enerzijds de inhoudelijke aspecten en anderzijds de financiële relaties waar diensten van de Amerikaanse overheid direct of indirect bij betrokken waren. En vooral wat men allemaal gedaan heeft achter de schermen na de uitbraak van Covid-19 in Wuhan om dit verborgen te houden en de aandacht af te leiden van de mogelijkheid tot een lek in dat lab in Wuhan.

Wat er in de laatste twee maanden boven water is gekomen, is eigenlijk te veel om op te noemen. Ik zal me beperken tot het kort vermelden van de belangrijkste bevindingen.

Peter Daszak

Peter Daszak, de ngo van EcoHealth, speelde een centrale rol bij de relatie tussen Amerikaanse onderzoekers/organisaties en het lab in Wuhan. Hij moest begin mei voor een tweede keer voor de parlementaire onderzoekscommissie komen, omdat ze sinds zijn laatste verhoor in november 2023 hadden vastgesteld dat hij gelogen had. Dit laatste verhoor was helemaal vernietigend voor hem, omdat niet alleen zijn leugens werden blootgelegd, maar ook omdat hij zich niet aan de voorwaarden had gehouden die hem opgelegd waren toen hij destijds geld voor onderzoek had gekregen. En dat betrof dan hoe hij zich opgesteld had t.o.v. het lab in het Wuhan.

Het gevolg was dat Amerikaanse overheidsdiensten geen geld meer zullen verstrekken aan EcoHeath, maar ook dat Daszak zelf een persona non grata is geworden. Dit is de aanbeveling van de commissie over Daszak. 

“De persoonlijke uitsluiting van Dr. Peter Daszak van de EcoHealth Alliance zal ervoor zorgen dat hij nooit meer een cent van de Amerikaanse belastingbetaler zal ontvangen of de kans zal krijgen om een nieuwe, onbetrouwbare organisatie op te starten. Deze stap komt slechts twee weken nadat de Select Subcommittee substantieel bewijs vrijgaf van Dr. Daszak’s minachting voor het Amerikaanse volk, zijn flagrante minachting voor de risico’s die gepaard gaan met gain-of-function onderzoek en zijn opzettelijke schending van de voorwaarden van zijn NIH subsidie. Gisteravond, deels gebaseerd op dat bewijs, heeft de HHS haar recente opschorting van fondsen aan EcoHealth Alliance, Inc. verdubbeld door het starten van een uitsluitings-procedure tegen het hoofd van de organisatie.”

Belangrijk extra effect van deze aanpak van Daszak is dat diverse relaties van hem en EcoHealth moeten inschatten wat hun eigen risico is om hard aangepakt te worden. En daardoor zie je dat ze spraakzamer worden. Zo zie je dat Ralph Baric (de gain-of -function onderzoeker) in zijn verhoren al duidelijk meer afstand genomen heeft van Daszak en zijn manipulaties.

Rondom Fauci

De commissie heeft van veel mensen de onderlinge communicatie opgevraagd rondom Fauci en Daszak en bij verhoren door de commissie worden ze daar mee om de oren geslagen. Dat gebeurde woensdag met David Morens, een belangrijke adviseur van Fauci. Dit zijn belangwekkende zaken die naar boven zijn gekomen.

  • Verschillende e-mails zijn over de communicatie met de dame bij NIH die verantwoordelijk is voor FOI (soort wob-verzoeken). Zij gaf in mails adviezen aan sleutelfiguren hoe ze konden zorgen dat hun correspondentie in de toekomst NIET via FOI kon worden opgevraagd. Dit is een artikel hierover en dat betreft de organisatie waar Fauci de baas van was (NIAID). Een opmerkelijk advies was om cruciale woorden fout te spellen, zodat deze niet via een zoekinstructie door de mails teruggevonden konden worden. Dit schreef Morens hierover toen hij erop gewezen werd voorzichtiger te zijn.
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89020
  • E-mails en memo’s waarvan men probeerde die onder tafel te werken betroffen vooral de contacten tussen Daszak/EcoHealth en de organisatie van Fauci en Fauci zelf. Dit is de tekst van een mail van 21 april 2021 van Morens: “Ik kan Tony (Fauci)  dingen sturen via zijn privémail of ik kan het hem geven op zijn werk of bij hem thuis. Hij is te slim om collega’s hem dingen te laten sturen die problemen kunnen veroorzaken.”
  • In mei 2021 was er een interne mail van de organisatie van Fauci waar in stond dat geen enkele informatie over een relatie tussen EcoHealth en het lab in Wuhan naar buiten gebracht mocht worden.
  • Terwijl Fauci bij zijn verhoor ontkende dat hij Daszak kende, zijn er meerdere bewijzen boven tafel gekomen, dat hij hem wel ontmoet had en van zijn bestaan wist. Regelmatig werd hij daarvan op de hoogte gebracht door Morens.
  • Dit is misschien wel de meest veelzeggende mail van Morens. Het is gericht aan Peter Daszak op 25 oktober 2021. Dat was de periode waarin publiciteit over het lablek steeds meer toenam:
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89021

Dit is de vertaling

“Peter, op basis van recente talloze reacties van Tony (Fauci) naar mij en wat Francis (Collins) de laatste 5 dagen heeft geroepen, zijn ze bezig jou te beschermen, waarmee ze ook hun eigen reputatie beschermen.”

  • Last but not least: Inmiddels beginnen diverse media in de VS die het onderwerp negeerden er over te berichten. Dit is een artikel in de New York Times dat start met: “De ontrafeling van een poging op hoog niveau om transparantie te vermijden over de oorsprong van de Covid-19 pandemie begon met één enkele e-mail die aan het licht kwam via een FOIA-verzoek dat vorig jaar werd gepubliceerd.”  En NBC bericht er ook over.

Vuurwerk

Op 3 juni wordt Tony Fauci openbaar verhoord (een half jaar geleden was dat al achter gesloten deuren) en op meerdere manieren belooft dat vuurwerk te worden gezien wat er allemaal inmiddels naar buiten is gekomen. Misschien zelfs met zulke harde knallen dat er media in Nederland wakker worden.

U heeft zojuist gelezen: Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek

Volg Maurice de Hond op X | Facebook | LinkedIn | YouTube

Blijf onbeperkt toegang houden tot alles wat Maurice.nl te bieden heeft. Klik hier om lid, abonnee, vriend en bondgenoot te worden.

 

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.