Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Daszak steeds meer vastgedraaid in de netten van zijn eigen leugens

Daszak word keihard aangepakt voor zijn betrokkenheid bij Wuhan - 88442
Samenvatting van het artikel

Op instigatie van de commissie van het Amerikaans Huis heeft de Amerikaanse overheid elke financiering van Peter Daszak en zijn organisatie EcoHealth gestaakt omdat hij een actieve rol speelde bij het mogelijk maken van gain-of-function onderzoek in Wuhan en daarover tegen autoriteiten heeft gelogen.

Lees volledig artikel: Daszak steeds meer vastgedraaid in de netten van zijn eigen leugens

Leestijd: 2 minuten

Daszak steeds meer vastgedraaid in de netten van zijn eigen leugens

Persbericht

Vanmiddag heeft de commissie, die Peter Daszak op 1 mei heeft gehoord, een persbericht doen uitkomen over de maatregelen die vanuit de Amerikaanse overheid zijn genomen. Het Amerikaanse Ministerie van Gezondheid (HHS) stopt met onmiddellijke ingang de financiering van projecten van EcoHealth van Peter Daszak.

De argumentatie is volgens die commissie van het Amerikaanse Huis dat:

EcoHealth en Dr. Daszak hebben gain-of-functie onderzoek in China mogelijk gemaakt zonder een degelijke controle en hebben opzettelijk meerdere voorwaarden geschonden voor zijn financiering vanuit de overheid

Dit is de melding van die commissie over hoe zij tegen Peter Daszak en zijn organisatie aankijken.

Daszak word keihard aangepakt voor zijn betrokkenheid bij Wuhan - 88441

In dit artikel wordt hier veel dieper op ingegaan evenals meer punten waar Peter Daszak van beschuldigd wordt.

Belangrijk is om te beseffen dat dit niet alleen een aanval van de Republikeinen is op Daszak en zijn organisatie. Want het Democratische lid van de Commissie (afkomstig uit Californië) heeft via deze verklaring ook zijn steun geuit. Daszak en EcoHealth waren niet transparant en gedroegen zich niet op een verantwoordelijke wijze bij de projecten die ze met geld van de overheid uitvoerden.

Daszak steeds meer vastgedraaid in de netten van zijn eigen leugens - 88472

Balletje rolt verder

In de komende tijd zal er nog veel meer nieuws komen over dit onderwerp en steeds duidelijker worden hoe:

  • Peter Daszak en anderen (zoals Ralph Baric) nauw samenwerkten met het Corona-onderzoeks- instituut in Wuhan.
  • Ze daarbij direct of indirect betrokken waren bij het Gain-of-Function onderzoek in Wuhan, waarbij het Coronavirus besmettelijker is gemaakt voor de mens.
  • Ze het lab in Wuhan te weinig hebben gecontroleerd en zich niet hebben gehouden aan de eisen die de Amerikaanse overheid had gesteld aan zijn financiering van projecten van EcoHealth.
  • Ze een centrale rol speelden bij het verleggen van de bron van COVID-19 van het lab naar de markt.
  • Prominente virologen, waaronder de Nederlanders Marion Koopmans en Ron Fouchier, actief het lablek als complottheorie hebben afgedaan, mede omdat ze grote belangen hebben bij het blijven uitvoeren van gain-of-function onderzoek en veel funding kunnen verwerven om nieuwe pandemieën te voorkomen.

Maar het zal waarschijnlijk lang duren voordat Nederlandse media hieraan aandacht zullen schenken. Maar waarom zouden ze ook? Het gaat slechts om de grootste naoorlogse gezondheidscrisis met meer dan 20 miljoen doden en grote financiële en persoonlijke schade.

Besef daarbij dat die media nu al 4 jaar lang kritiekloos de lezing van Koopmans en Daszak volgen, zoals we al regelmatig op onze site hebben beschreven. 

U heeft zojuist gelezen: Daszak steeds meer vastgedraaid in de netten van zijn eigen leugens

Volg Maurice de Hond op X | Facebook | LinkedIn | YouTube

Blijf onbeperkt toegang houden tot alles wat Maurice.nl te bieden heeft. Klik hier om lid, abonnee, vriend en bondgenoot te worden.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.