Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Ophef over de geheime notulen van het Duitse OMT

Ophef over de geheime notulen van het Duitse OMT - 82090
Samenvatting van het artikel

Aan de andere kant van onze Oostgrens is er grote ophef over de notulen van het "Duitse OMT". Veel Duitse media besteedden aandacht aan zowel de inhoud van de documenten en het feit dat veel was zwartgemaakt. De druk heeft gezorgd dat binnenkort alles wordt bekendgemaakt. Hopelijk leidt dat ook tot aandacht in de Nederlandse media.

Lees volledig artikel: Ophef over de geheime notulen van het Duitse OMT

Leestijd: 3 minuten

Ophef over de geheime notulen van het Duitse OMT

Stampij over Duits “WOO-verzoek”

Sinds een week is er in Duitsland grote stampij ontstaan over de zogenaamde “RKI-protocollen”. Via een Duitse variant van een “WOO-verzoek”  heeft het Duitse tijdschrift “Multipolar” geprobeerd alle documenten van het overleg in Duitsland bij het Robert Koch Institut (RKI) (vergelijkbaar met het RIVM) tijdens de Coronacrisis te bemachtigen. Het zou vergeleken kunnen worden met de notulen van het OMT, inclusief onderbouwingen.

Het betrof in eerste instantie de periode 2020 – april 2021. De rechter, die over het verzoek van Multipolar moest beslissen, neigde in de richting van inwilligen te gaan en vervolgens werden, ter voorkoming van een uitspraak van de rechter,  200 documenten aan Multipolar geleverd van in totaal 1000 pagina’s. Maar een groot deel ervan was zwartgemaakt.

In mei zou de zaak weer voor de rechter komen en Multipolar, die eerst wilde wachten tot na mei, heeft toch besloten om wat er nu al is vorige week te publiceren, ondanks dat veel zwartgemaakt is.

Het had twee grote effecten:

  • De inhoud, ondanks de zwartgemaakte delen, zorgde voor grote ophef in heel veel media.
  • Er kwam grote druk op de politiek om ook de zwartgemaakte delen vrij te geven en de informatie van na april 2021. Inmiddels is door de Duitse Minister van Gezondheid Karl Lauterbach aangegeven dat dit over vier weken inderdaad zal gebeuren.

Achter de schermen

Ondanks dus de vele zwartgemaakte informatie leidde dat wat wel openbaar is gemaakt tot veel onrust in de media. Zeker ook omdat nogal wat journalisten zich in de maling  genomen voelen door de deskundigen van het RKI en Duitse politici.

Dit zijn wat (vertaalde) koppen/teksten:

BILD:

Het Duitse OMT met de onderbroek op de enkels - 82072

ZDF:

Het Duitse OMT met de onderbroek op de enkels - 82073

Frankfürter Algemeine

Het Duitse OMT met de onderbroek op de enkels - 82074

En dit schrijft de Mail Online er over. 

Een korte opsomming (die ook heel herkenbaar is voor Nederland).

  • Uit de documenten blijkt dat er vanaf het begin invloed was vanuit de regering op de tone of voice en de inhoud van de uitspraken van het RKI over de noodzaak van maatregelen.
  • Bij de invoering van de mondmaskerplicht gaven de deskundigen achter de schermen aan dat er geen bewijs was voor het nut van mondmaskers.
  • Eind 2020 werd onderling gesteld dat de lockdowns soms grotere negatieve gevolgen hebben dan Covid-19.
  • Begin 2021 werd gesteld dat  de informatie dat de overlijdensgevallen van Covid vooral zwakke mensen betrof, die zonder Covid ook zouden zijn overleden, onder de pet gehouden moest worden!
  • In het interne stuk staat dat de sterfte tijdens een griepgolf hoger was dan de sterfte door Covid.
  • In maart 2021 stellen de deskundigen dat gevaccineerden in de samenleving geen voorrang mochten krijgen op ongevaccineerden. Een half jaar later werd de QR-Coronacode toch ingevoerd.

Met angst beïnvloed

In een debat in januari legde de socioloog en adviseur van de regering Prof. Bude uit hoe met behulp van het creëren van angst de bevolking werd beïnvloed om zich aan de maatregelen te houden, hoe zwak ze ook waren onderbouwd. Hij was ook betrokken bij het maken van een strategisch plan, samen met staatssecretaris Kerber, om jongeren angstig te maken en schuldgevoelens te creëren in de richting van het besmetten van ouderen. Zoals Die Welt beschrijft.

Een zwartgemaakt document betrof ook een bijeenkomst met drie buurlanden (Nederland?) half maart 2021 en het onderwerp was de bijwerkingen van een bepaald vaccin en hoe daar in de verschillende landen mee werd omgegaan.

Ook het gezaghebbende Duitse tijdschrift Cicero beschrijft de protocollen en bekritiseert de onwetenschappelijke wijze waarop men blijkbaar was opgetreden en hoezeer dat naar buiten toe werd gemaskeerd.

En over de vaccinatie-risico’s en het overdrijven ven de effectiviteit wordt ook steeds meer gepubliceerd zoals hier bij de regionale zender SWR. (Besef dat het aantal inwoners in de twee bundesländern, die deze zender bestrijkt, vrijwel net zoveel zijn als heel Nederland).

Dit is de drive met de vrijgegeven documenten tot nu toe. 

Ook in Nederland!

Wat er in Duitsland achter de schermen is gebeurd zal weinig verschillen van wat in Nederland achter de schermen is gebeurd. Ook hier proberen VWS en RIVM de notulen van het OMT geheim te houden.

De ophef in Duitsland zou ook wat in Nederland in beweging kunnen brengen, maar tot nu toe zien we dat de Nederlandse media er geen aandacht aan schenken. Hopelijk gaat dat veranderen als over een maand veel van de zwartgemaakte stukken openbaar worden gemaakt.

En je zou hopen dat de Parlementaire Enquête wel over die notulen kunnen gaan beschikken en dat in dit proces uiteindelijk die informatie toch wordt vrijgemaakt. Zeker met een nieuwe bewindsman of -vrouw op VWS.

Virusvaria beschrijft niet alleen deze ontwikkelingen in Duitsland, maar ook in een aantal andere landen. 

U heeft zojuist gelezen: Ophef over de geheime notulen van het Duitse OMT

Volg Maurice de Hond op X | Facebook | LinkedIn | YouTube   

Blijf onbeperkt toegang houden tot alles wat Maurice.nl te bieden heeft. Klik hier om lid, abonnee, vriend en bondgenoot te worden.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De eindafrekening - 88558