Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Professor Streeck laat zich niet voor de 4e keer vaccineren

Prof. Streeck laat zich niet voor de 4e keer vaccineren. - 48672
Samenvatting van het artikel

De prominente Duitse viroloog Prof. Streeck zegt behartenswaardige woorden over de volgende vaccinatieronde. Zelf zal hij zich niet voor de 4e keer laten vaccineren en hij ziet ook geen nut voor personen onder de 60 jaar om dat te doen. Een geluid dat je in de Nederlandse media niet tegenkomt. Want hoewel diversen medici in Nederland vergelijkbare opvattingen hebben, komen die geluiden niet naar de oppervlakte.

Lees volledig artikel: Professor Streeck laat zich niet voor de 4e keer vaccineren

Leestijd: 3 minuten

Professor Streeck laat zich niet voor de 4e keer vaccineren

Het valt mij op hoe in de Nederlandse media niet besproken wordt wat de waarde is van de volgende booster, zeker als je al Omikron hebt gehad. Laat staan dat men prominente medici aan het woord laat, die aangeven dat bepaalde groepen mensen beter geen booster kunnen nemen.

In Duitsland stond gisteren een interview in BILD, waarin Prof. Streeck uit Bonn, die veel onderzoek gedaan heeft naar Covid-19, aangeeft zelf geen booster te zullen nemen. Dit is de vertaalde tekst van het artikel:

“Miljoenen Duitsers stellen zich deze vraag: Moet ik me voor de 4e keer tegen Corona laten inenten?

Hij heeft besloten het niet te doen: Hendrik Streeck (45), viroloog aan het universitair ziekenhuis in Bonn en lid van de raad van deskundigen van de regering. Streeck zei tegen BILD: “Ik laat me dit najaar niet opnieuw inenten tegen Corona, omdat ik intussen drie keer ben ingeënt en in de zomer één keer ben besmet geraakt.”

Dus zijn immuun reacties zijn “sterk genoeg”, de infectie werkt als een tweede “booster”.

Maar Streeck verduidelijkt: “Een vierde vaccinatie zou voor mij ook niet nodig zijn als ik geen infectie had gehad.”  Zelfs “als het aantal besmettingen in de herfst en winter weer sterk zou stijgen”.

Streeck rechtvaardigt zijn persoonlijke beslissing met de goede bescherming van de vaccinaties tegen ernstige ziekte en dood: “De drie vaccinaties bieden een uitstekende bescherming tegen een ernstig beloop bij gezonde mensen onder de 60 jaar”. Daarom wordt de 4e vaccinatie momenteel “alleen aanbevolen door de Stiko (Duitse adviesgroep voor vaccinatie) voor risicogroepen en mensen ouder dan 60 jaar”.

(Begin september waarschuwde Streeck trouwens in een interview met DPA al voor te hoge verwachtingen over de nieuwe aangepaste Omikron-vaccinaties:  “Die vaccinatie is niet voor iedereen nodig”.)

Boven de 60 jaar

Die Permanente Commissie voor Vaccinatie beveelt een vierde prik alleen aan voor mensen boven de 60 en voor mensen met eerdere ziekten. In de zomer had minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (59, SPD) aanvankelijk aanbevolen om alle burgers voor de vierde keer te vaccineren, maar hij krabbelde toen terug. Lauterbach zelf zegt echter dat hij vier keer is ingeënt, maar desondanks ziek is geworden door Corona.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid hebben 51,6 miljoen mensen in Duitsland een herhalingsvaccinatie gekregen. In de meeste gevallen was dit de 3e vaccinatie. Ongeveer 7,4 miljoen burgers hebben twee boostervaccinaties gekregen, wat betekent dat zij meestal 4 keer zijn gevaccineerd.

De federale regering zet druk op drievoudig ingeënte mensen in de herfst. Degenen die langer dan drie maanden geleden zijn ingeënt, kan worden gevraagd een masker te dragen of een negatieve Coronatest te laten zien in restaurants, musea en dergelijke.”

Ten slotte

Tot zover het interview met Prof. Streeck. Vanuit mijn contacten met diverse prominente medici weet ik dat een aantal van hen onder elkaar en informeel dezelfde opvatting hebben als Prof. Streeck. Maar ik hoor terug dat men met hun opvattingen niet naar buiten wil gaan, omdat ze dan door collega’s worden beschuldigd dat ze daarmee de bereidheid van mensen om zich te laten vaccineren zouden doen verminderen.  En dus houdt men blijkbaar de lippen op elkaar en journalisten stellen die deskundigen daarover geen vragen.

Daarbij is het verontrustende dat, vanuit dezelfde mentaliteit, je er op kunt wachten dat als de cijfers – nu met het herfstweer – gaan oplopen, dat sterk uitvergroot wordt om daarmee te zorgen dat meer mensen de extra booster gaan nemen. En komen we in een soort herhaling van zetten terecht….

U heeft zojuist gelezen: Professor Streeck laat zich niet voor de 4e keer vaccineren.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Blijf onze site steunen met af en toe een kleine donatie. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019