Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Ook CNN ontdekt het belang van Ventilatie

Ook CNN ontdekt het belang van Ventilatie - 41093
Samenvatting van het artikel

Een groot artikel bij CNN over het grote belang van ventilatie en luchtfiltering.

Lees volledig artikel: Ook CNN ontdekt het belang van Ventilatie

Leestijd: < 1 minuut

Ook CNN ontdekt het belang van Ventilatie

In steeds grotere mate zien we wereldwijd dat het belang van luchtfiltering en ventilatie, bij het bestrijden van een virus dat de ademhalingsorganen aantast, wordt onderkend.

CNN heeft er een groot artikel aan gewijd, mede geïnspireerd door het feit dat ook het Witte Huis nu veel aandacht aan het onderwerp besteedt.  De kop luidt dat het onzichtbare bestrijdingsmiddel tegen Covid-19 nu eindelijk de aandacht krijgt die het verdient.

Vanzelfsprekend is daarbij de grote vraag wat Nederland op dat punt (ook ) gaat doen en met welk tempo dat zal geschieden.
Daarnaast valt me op (en niet alleen bij CNN) dat men nog steeds niet onderkent dat de verspreiding vrijwel alleen door de lucht plaatsvindt. En dat dit gevolgen zou moeten hebben voor – een deel van – de basismaatregelen. Met name handen wassen en handen desinfecteren plus spatschermen leveren geen enkele bescherming op tegen de verspreiding van Covid-19.  (Er zijn andere virussen en bacteriën, waarvoor het wel een sterke bescherming biedt).

In dat kader is het interessant om te vermelden dat volgende maand in de tweede kamer door de Vaste Kamercommissie een rondetafel gesprek wordt gehouden over het lange termijn coronabeleid Er zijn zeven onderwerpen en voor het onderwerp “ventilatie” heb ik een uitnodiging voor deelname ontvangen. Daarover later meer.

U heeft zojuist gelezen: Ook CNN ontdekt het belang van Ventilatie.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665