Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Mijn gesprek met Mischa Blok op Radio1 (podcast)

Mijn gesprek met Mischa Blok op Radio1 (podcast) - 32083
Foto: Processed with Lensa with Magic Correction OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Na 10 maanden, voor het eerst - waarschijnlijk eenmalig - een uitnodiging van de NPO. Een uur lang een gesprek op Radio1 met Mischa Blok.

Lees volledig artikel: Mijn gesprek met Mischa Blok op Radio1 (podcast)

Leestijd: 2 minuten

De dag na de verkiezingen (18 maart 2021) was de laatste keer dat de traditionele media mij uitnodigde voor een gesprek. Of het nu over de Coronacrisis ging, over de politiek of welk ander onderwerp dan ook, ik werd niet meer gevraagd.

Informeel kreeg ik van enkele journalisten te horen dat ik wegens mijn “schandelijk optreden” in de Deventer Moordzaak persona non grata was geworden voor de media. Dat was een stok om de hond te slaan. Want omdat mijn optreden in de Coronacrisis vanaf het begin tegen het dominante verhaal inging, en de media dat dominante verhaal vrijwel kritiekloos volgden, moest ik monddood worden gemaakt.

Naast een aantal opvallende pogingen om mijn geloofwaardigheid aan te tasten (denk aan het tv-programma Propaganda een jaar geleden en een uitgebreid artikel tegelijkertijd in het NRC) konden zij zich – opnieuw gemakzuchtig en vals – verschuilen achter een wanstaltig eenzijdig podcast, De Deventer Mediazaak.  Ofwel een als journalistiek product vermomd 6 uur durend reclameblok voor de film “De Veroordeling”.   

Geinteresseerd

Zelf goed nadenken en onderzoeken, en mij inhoudelijk bevragen of commentaar vragen n.a.v. podcast en film, deden ze niet. Een kenmerk van de traditionele media, dat zij immers bij de Coronacrisis ook tentoon hadden gespreid/tentoonspreiden.

Mischa Blok startte een serie (zowel op de radio om 1 uur ’s nachts en via een podcast). Hierin nodigde ze mij ook uit als gast. In ieder geval waren ze geïnteresseerd in mij, mijn beweegredenen en opvattingen. Dat gesprek is gisteren uitgezonden. Het was de eerste keer in bijna 10 maanden, dat mij die mogelijkheid in de traditionele media werd geboden.

Zo staat het aangekondigd op de site van Radio1.

Mijn gesprek met Mischa Blok op Radio1 (podcast) - 32058

En hier kunt u de podcast beluisteren. 

Wilt u mijn kant horen van het verhaal van de Deventer Moordzaak? Als reactie op de podcast de Deventer Mediazaak of de film “De Veroordeling” luister/kijk dan hier. 

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de uitgebreide dagvaarding tegen podcast en film. Zodra die uitgebracht is, zal die ook toegankelijk gemaakt worden. Dan kunt u zelf vaststellen wat men u allemaal heeft willen wijsmaken.

U heeft zojuist gelezen: Mijn gesprek met Mischa Blok op Radio1.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.