Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 10 januari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 10 januari 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 10 januari 2022

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 dagcijfers 10 januari 2022

Wat we gisteren zagen aan bijzondere ontwikkeling is vandaag ook te zien bij de GGD-cijfers van zaterdag. Een stabilisering/daling i.p.v. de steile curve naar boven. Weliswaar zien we wel stijgingen t.o.v. de week ervoor (maar toen was het 1 januari). Maar t.o.v. de vier dagen ervoor zien we een daling i.p.v. een stijging.

Covid Dagcijfers 10 januari 2022

We zijn met een diepgaandere analyse bezig en hopen daar morgenochtend met een apart artikel op in te gaan.

Naar leeftijd gezien is het patroon nog steeds hetzelfde.

besmettingen

Wel is het zo dat als we naar de afzonderlijke dagen kijken, de grootste daling te zien is bij de 20-29 jaar. Morgen/overmorgen zal dat in deze grafiek te zien zijn door een afbuiging bij de 20-29 jarigen.

Als we naar de ziekenhuisopnames kijken dan valt op geen enkele wijze nog de stijging van de positieve testen van de afgelopen 10 dagen erin te herkennen! Hooguit begint zich een stabilisatie aan te kondigen. Maar juist dat zal nog minstens een week zorgen voor verdere dalingen ben de bezetting.

De stijging van vandaag is vooral te wijten aan het feit dat in weekenden de patiënten minder snel worden ontslagen. Verwacht mag worden dat in de komende drie dagen de ziekenhuisbezetting nog daalt met 100 a 200 bedden en de IC’s met 20 a 50 bedden.

Covid Dagcijfers 10 januari 2022

Morgenochtend komen we met een apart artikel naar aanleiding van onze bevindingen rondom de dagcijfers en de ziekenhuisopnames.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 10 januari 2022.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019