Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 29 november 2021

Covid Dagcijfers 13 november 2021 - 25318
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 29 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 29 november 2021

Leestijd: 2 minuten

Dagcijfers 29 november 2021

De GGD dagcijfers van zaterdag 29 november lieten vrijwel dezelfde uitslag zien als een week ervoor. Op basis van de ruimte in de teststraten is het in ieder geval niet zo dat de maximale testruimte gebruikt wordt.  Morgen zullen we bij het weekrapport meer inzicht krijgen in welk deel kwam om te testen na een positieve sneltest.

Dagcijfers 29 november 2021 - 26055

 

Groeifactor

De groeifactor op basis van 3 dagen is -0,02

Het zevendaags gemiddelde van de positief getesten (zoals gemeld bij het RIVM) ziet er als volgt uit. Alle aantallen stabiliseren en de groep 20-29 is aan het dalen. Het zou me niet verbazen als dat de groep is waarvan het overgrote deel al een infectie heeft doorgemaakt. Het was deze groep die bij Sanquin in mei het hoogste aandeel met antistoffen liet zien (voor de vaccinatie was dat cijfer al 40%). In de zomer was het vooral die groep waar de meeste besmettingen plaats vonden. Met alle besmettingen die er bij gekomen zijn en het feit dat zij t.o.v. van de oudere groepen relatief het laatste (en het minst) zijn gevaccineerd, is het logisch dat deze groep het eerst de daling in zet.

Dagcijfers 29 november 2021 - 26056

Leeftijdsverdeling

Ten slotte ziet u de leeftijdsverdeling van de ziekenhuisopnames. Daar lijkt ook een stabilisering te zien. Wel is het zo dat op dinsdag cijfers meer worden geupdate, omdat het RIVM haar weekrapport maakt. Pas dan kunnen we goed zien in welke mate er sprake is van een stabilisering of daling.

Dagcijfers 29 november 2021 - 26058

Morgen komt er meer info, maar alles wijst erop dat we inmiddels sinds 18 november (dag van de besmetting) een fase van stabilisering hebben bereikt en een beperkte daling. Iets wat dus rond 23 november in de besmettingscijfers terug worden gezien en sinds 27 november in de ziekenhuisopnames.

Omdat de periode van het RIVM rapport loopt van 22 tot 28 november zullen we die stabilisering morgen nog niet helemaal zien.

De GGD-cijfers van woensdag worden het interessants. Want de maandag bij de GGD laat normaliter een hoger cijfer zien dan de twee dagen ervoor. Bij de GGD waren het vorige week maanden 21500 positieve testen. De mate waarin dat maandag naar beneden gaat (en woensdag dus bekend wordt) geeft aan in welke beweging we nu zitten.

U heeft gelezen: ‘Dagcijfers 29 november 2021’

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.