Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Respect voor de CEO van het OLVG

Respect voor de CEO van het OLVG - 23186
Samenvatting van het artikel

Op het vlak van een onderscheid aan te brengen tussen gevaccineerden en ongevaccineerden zien we voornemens, die duidelijk niet gebaseerd zijn op recente wetenschappelijke infomatie. Daarom is het des te prijzen dat deze ziekenhuisdirecteur dat wel doet (tegen de stroom in).

Lees volledig artikel: Respect voor de CEO van het OLVG

Leestijd: < 1 minuut

In relatie tot de Coronacrisis hoor ik met grote regelmaat slecht gefundeerde voornemens/plannen van bestuurders en experts. Men lijkt niet op de hoogte te zijn van recente wetenschappelijke studies en lijken meer vanuit de onderbuik te werken of voor de bühne. Plus dat je merkt dat men niet snel naar buiten komt met iets dat meer op ratio is gebaseerd dan op emotie.

Daarom neem ik mijn petje af voor Maurice van den Bosch (CEO van het Amsterdamse OLVG). Hij reageerde op de opstelling van een Arnhems ziekenhuis, die van alle personeelsleden de vaccinatiestatus wil weten, om op basis daarvan een werkplanning te maken. Maar omdat gevaccineerden ook besmet kunnen raken en anderen kunnen besmetten, is dat een schijnzekerheid.

Tweet van Maurice v.d. Bosch – CEO OLVG

Hij schreef deze reactie op LinkedIn, die ik integraal plaats. (Hier het reeds vermelde artikel van de directeur van het Arnhemse ziekenhuis. De tweede link betreft dit artikel in The Guardian).

Respect voor de CEO van het OLVG - 23178
Respect voor de CEO van het OLVG - 23180

(Onderin werd verwezen naar dit artikel over zorgmedewerkers in Engeland die de zorg verlaten).

Respect voor Maurice van den Bosch, die dit heeft opgeschreven. Zijn overwegingen gelden niet alleen voor zorgmedewerkers, maar voor veel meer geledingen binnen de maatschappij. Het is helaas zo dat er velen zijn in belangrijke posities, die dat weliswaar ook beseffen, maar zich in het openbaar niet durven te uiten. Dan is het alleen maar te waarderen en te prijzen dat deze ziekenhuisdirecteur dat wel doet.

U heeft zojuist gelezen: Respect voor de CEO van het OLVG.

Omdat dit soort berichten nog zo weinig voorkomen, moeten wij via deze site aandacht blijven schenken aan recente wetenschappelijke studies en objectieve informatie. Steun ons daarin met af en toe een kleine financiele donatie. Klik dan hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205