Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 2 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 2 juli 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 2 juli 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 2 juli 2021

Alarmverhalen

Woensdag zagen we bij de GGD-cijfers voor het eerst een duidelijke stijging t.o.v. de week ervoor. Het aantal getesten nam met 5% af, maar het percentage positieven nam toe. Van 3,1% de vorige week naar 4,4% deze woensdag.

Omdat er niet meer gemeld wordt dan deze cijfers, is het moeilijk om vast te stellen waardoor dit komt. Er zijn diverse mogelijkheden, maar juist omdat die extra informatie niet beschikbaar is, kunnen we niet vaststellen waardoor die stijging van het percentage komt.

Het zal me niet verbazen als we in de komende dagen weer diverse alarmverhalen zullen gaan horen, terwijl zonder die extra informatie er geen harde conclusies getrokken kan worden.

Uit de leeftijdsoverzichten lijkt de stijging vooral in de leeftijdsklasse onder de 30 jaar plaats te vinden. Dat zou inhouden dat het geen echte gevolgen heeft op de ziekenhuisopnames.

Dus de ziekenhuisopnames blijven nog steeds dalen

Covid Dagcijfers 2 juli 2021 - 21328

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 2 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019