Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 1 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 1 juli 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 1 juli 2021

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 1 juli 2021

Dagrapportage

Zoals vorige dagen al door ons werd aangekondigd zien we nu afgelopen dinsdag bij de GGD cijfers voor het eerst een stagnatie. Na continu forse dalingen sinds twee maanden laat de vergelijking bij de GGD-teststraten t.o.v. de vorige week voor het eerst amper een daling zien.

Ten opzichte van de dinsdag ervoor zien we vrijwel net zoveel personen, die zich hebben laten testen (20.000). En ongeveer net zoveel personen, die positief getest zijn (rond de 600). Het RIVM cijfer van vandaag (845)  is “te hoog” omdat er een inhaaleffect was t.a.v. de cijfers van de afgelopen dagen van de GGD.

RIVM cijfer van vandaag had ongeveer 650 moeten zijn i.p.v. de 845 die gemeld zijn. Maar dat kwam doordat er achterstanden waren opgelopen in de dagen ervoor. (Sommige dagen werden er minder positieve testen gemeld dan de GGD had vastgesteld de dag ervoor).

Stagnatie

We weten niet precies waarom nu het vastgestelde cijfer stagneert. Het kan zijn dat er buiten (toegangstesten) de GGD meer is getest en de positieve gevallen vervolgens zich ook bij de GGD zijn gaan testen. Het kan zijn doordat na de versoepelingen meer “superspreadevents” aan het ontstaan zijn, doordat nog steeds niet een beleid wordt gevoerd om ruimtes veilig te maken. Lees maar eens wat er blijkbaar in deze nachtclub is gebeurd (en zal blijven gebeuren als de overheid/RIVM wel het handen wassen benadrukt als cruciale maatregel, maar het niet heeft over het scheppen van veilige ruimtes).

Ongetwijfeld zal er geroepen worden dat deze ontwikkeling komt door de opkomst van de Delta-variant. Gelukkig zien we uit de cijfers van het buitenland dat de ratio tussen positieve testen en ziekenhuisopnames gunstiger is dan bij eerdere varianten,

Ik verwachtte al dat er een stagnatie zou komen van de daling van het aantal positieve testen. En ik ben bang dat die de komende tijd weer gebruikt/misbruikt zal worden t.a.v. het weer invoeren van maatregelen. En/of het uitstellen van nog verdere versoepelingen. In andere artikelen kom ik daar wel op terug.

De ziekenhuisopnames zijn inmiddels rond de 10 per dag. Waarbij het nog van belang is te vermelden dat als patiënten ontslagen zijn uit het ziekenhuis, maar later toch weer in het ziekenhuis worden opgenomen, ze meegeteld worden bij de nieuwe opnames. (Dit heet episode).

Omdat dit soort informatie niet bekend wordt gemaakt, weten we dus niet welk deel van die 10 patiënten de afgelopen weken besmet zijn geraakt en welk deel langer geleden.

Dit is de totaalgrafiek van de cijfers, zoals wij die bijhouden.

Covid Dagcijfers 1 juli 2021 - 21292

Wij zullen de cijfers op deze site per dag blijven bijhouden. Het Green Team wordt weer actief als de cijfers daartoe echt aanleiding toe geven.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 1 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205