Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dit is het Green Team van maurice.nl

Dit is het Green Team van maurice.nl - 16412
Samenvatting van het artikel

Dit is het Green Team dat de belangrijkste cijfermatige ontwikkelingen van de coronacrisis via "De Cijfers" zal volgen.

Lees volledig artikel: Dit is het Green Team van maurice.nl

Leestijd: 2 minuten

Wij zijn een groep van 6 personen, die zich ieder vanuit hun eigen kennis en ervaring hebben verdiept in de ontwikkeling van deze epidemie en met name de tweede golf. De website van Maurice heeft onze aandacht getrokken vanwege haar wetenschappelijke en afgewogen benadering. Via deze website hebben wij contact met elkaar gelegd en werken nu samen onder de vlag Green Team aan modellering en interpretatie van de cijfers. Ons werk zal geplaatst worden onder de categorie “De Cijfers” van de “Uitkijktoren”.

Even voorstellen dan maar:

  • Egbert Hidding. Global Sourcing Pre-pensionado bij Multinational, en consultant Operations, Sourcing en Sales. Houdt zich bezig met het monitoren en analyseren van de IC gegevens (instroom, uitstroom, bedbezetting en bed-ligtijd)
  • Arie van der Velde. Ingenieur met een wiskundige achtergrond. Heeft een transitie model gebouwd dat de verspreiding van het virus via simulatie voorspelt.
  • Martijn Sonnenberg. Huisarts. Voedt ons met de medische achtergronden en houdt ons in de gaten of we geen medische onzin praten.
  • Alex van Dierendonck. Msc. Wetenschappelijk innovatie deskundige. Alex geeft het team advies over het helder en eenduidig weergeven van resultaten uit statistische modellen.
  • Herman Steigstra. Afgestudeerd analytisch chemicus UvA. Pre-pensionado en werkzaam geweest bij de landelijke kwaliteitsbewaking van de ziekenhuislaboratoria. Opsteller van het rekenkundige model, dat het verloop van deze epidemie voorspelt.
  • Eildert Slim. Afgestudeerd Experimentele Natuurkunde, werkt als manager bij een high-tech multinational waar experts worden uitgedaagd op hun bevindingen. Benadert de bevindingen van het RIVM op dezelfde manier.

Wij willen met ons Green Team inzicht geven in de cijfers en de lezers van onze blogs helpen met de interpretatie er van die cijfers. We maken gebruik van de openbare bronnen zoals die van stichting NICE en baseren onze modellen op deze gegevens uit de praktijk.

Met onze kennis van de statistiek en ons natuur/wiskundige model doen wij vervolgens de interpretatie van De Cijfers.

Elk model heeft een beperking in het weergeven van de werkelijkheid, maar we zijn overtuigd dat onze modellen die dicht benaderen en helpen om een nuchtere kijk te behouden op wat er gaande is.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.