Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

De versleping van het lichaam van Weduwe Wittenberg

De versleping van het lichaam van Weduwe Wittenberg - 45101
Samenvatting van het artikel

Het unieke aan de Deventer Moordzaak was de versleping van het lichaam, waarna er onder het schilderij van haar man, messteken in haar borst werden geplaatst. Iets wat de politie in 1999 totaal negeerde. Toch zegt het veel over motief en psyche van de moordenaar.

Lees volledig artikel: De versleping van het lichaam van Weduwe Wittenberg

Leestijd: < 1 minuut

De versleping van het lichaam van Weduwe Wittenberg

Ons onderzoeksteam, dat in 2006 en 2007 actief was, kwam op basis van de vele aanwijzingen op de Plaats Delict tot de conclusie dat de moord op de Weduwe Wittenberg een uniek aspect had. Wat maar heel weinig gebeurt bij een moord. En dat het opmerkelijk was dat het onderzoeksteam dat niet in 1999 had vastgesteld.

De sporen lieten namelijk zien dat er op twee plekken in het huis dodelijk geweld had plaatsgevonden.

Toen ik dit liet zien bij de twee colleges op de Politie-Academie werden door de docenten (ervaren oud rechercheurs), die bevindingen beaamt. En gesteld dat iedere profiler op basis van deze informatie nogal wat kon afleiden over het motief en de psychologische gesteldheid van de dader.

In deze korte film worden die bevindingen uiteengezet.

Voor het verrichten van aanvullend onderzoek en het inhuren van juridische steun, kan uw hulp goed gebruikt worden. Klik hier voor een (kleine) donatie aan de Stichting Oordeel Zelf.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

U heeft zojuist gelezen: De versleping van het lichaam van Weduwe Wittenberg.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.