Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Ongevaccineerden zijn net echte mensen

Ongevaccineerden zijn net echte mensen - 26050
Samenvatting van het artikel

In het Brabants Dagblad staan, na een oproep van de hoofdredacteur, gesprekken met ongevaccineerden. Tot zijn verbazing komt die hoofdredacteur tot de conclusie dat het gewoon echte mensen zijn. Daarom een link naar dat artikel en een indringende oproep van een vrouw, die door de ontwikkelingen en haar gezondheidssituatie in een uitzichtloze situatie terecht dreigt te komen.

Lees volledig artikel: Ongevaccineerden zijn net echte mensen

Leestijd: 2 minuten

Demoniseren

De demonisering van mensen die zich niet laten vaccineren in de meeste Nederlandse media is rondweg stuitend. Alle principes, die men in het verleden (vaak terecht) verkondigde als men zich verzette tegen het negatief typeren van minderheidsgroepen, is men blijkbaar vergeten. Wat daarbij keer op keer opvalt, is hoe men de groep ongevaccineerden als één homogene groep wegzet. (Wappies, die tegen de wetenschap zijn, en alleen maar in complotten kunnen denken).

Twee weken geleden schreef ik al een artikel “Scheer niet alle ongevaccineerden over één kam”.  Juist door de mensen te depersonaliseren is het gemakkelijk om met voorstellen te komen, waar men zich diep voor zou moeten schamen. En ik lees het terug in vrijwel elke krant en zie en hoor het op onze publieke en commerciele omroepen. Soms lijkt het of mensen daarbij over elkaar heen buitelen met drastische voorstellen. De invoering van 2G is daarbij dan nog heilig (maar net zo verwerpelijk).

De hoofdredacteur van Brabants Dagblad deed een oproep in zijn krant aan ongevaccineerden om hem uit te leggen waarom ze het deden. En de vele en geschakeerde en goed onderbouwde reacties verbaasden hem. Het uitgebreide artikel dat hij hierover schreef, raad ik u ten sterkste aan om te lezen (en te delen).

Ongevaccineerden zijn net echte mensen - 26001

Door angst overheersd

Velen gevaccineerden worden zo door angst overheerst, dat hun beeld van het gevaar van Covid-19 en de echte ontwikkelingen in de samenleving volledig verstoord is. Waardoor ze nog steeds denken dat alle problemen opgelost worden/zouden zijn als iedereen zich zou laten vaccineren/heeft gevaccineerd. Iets wat binnen afzienbare tijd ook zal gelden voor het nemen van een boostershot. Wat als de nieuwe reddingsboei wordt gezien dat over niet al te lange tijd als nieuw criterium zal gelden voor 3G en 2G.

Oproep

Al eerder heb ik een open brief geplaatst van iemand met grote gezondheidsproblemen, die zich mede daardoor niet kan laten vaccineren. U treft het onderaan dit artikel aan. Ze is volledig wanhopig en wordt door genomen en voorgenomen maatregelen afgesneden van elke manier van leven. Naast de brief heeft ze nu een video geplaatst met haar aangrijpende persoonlijk verhaal en oproep. Ik plaats het hier om te laten zien wat voor gevolgen het heeft als men de mens achter de groep weigert te zien.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205