Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 3 oktober

Dagcijfers 3 oktober

Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 3 oktober 2021

Lees volledig artikel
Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De cijfers van afgelopen vrijdag waren vrijwel identiek aan die van de vrijdag ervoor (rond de 1500 positief getestenen 18000 personen die zich hebben laten testen).  Pas dinsdag krijgen we meer inzicht in de uitslagen van Testen voor Toegang, die ook in deze cijfers worden opgenomen (althans de positieve uitslagen, niet het aantal testen).

De ziekenhuisbezetting heeft op zondag altijd “last” van het feit dat men in het weekend minder patiënten ontslaat. Daarom nu een stijging van de bezetting, maar de instroom lijkt wel stabiel te zijn. Deze cijfers worden pas op dinsdag/woensdag weer als het ware rechtgetrokken.

Als je door je oogharen heen naar de ontwikkeling van alle cijfers kijkt dan ziet het er naar uit dat we nu de fase van verdere dalingen lijken te verlaten. Een combinatie van factoren kunnen daar een rol bij spelen. Wellicht dat het weekrapport van dinsdag ons meer data geeft om de verklaring ervoor te kunnen vinden.

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Wat betekent lichamelijke integriteit?
De psychologie van virologische incompetentie