Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Is film “de Veroordeling” feit of fictie?

Is film “de Veroordeling” feit of fictie? - 23043
Samenvatting van het artikel

Via een kort filmpje kunt u zelf uw oordeel opmaken of ik me bij de Deventer Moordzaak met fake news bezig heb gehouden of niet

Lees volledig artikel: Is film “de Veroordeling” feit of fictie?

Leestijd: 2 minuten

Is film “de Veroordeling” feit of fictie?

Gisterenavond is de film De Veroordeling in première gegaan. Ik zou destijds over de Deventer Moordzaak vooral fake news in de publiciteit gebracht hebben. Ernest Louwes is immers 100% zeker de moordenaar. En Michaël de Jong, de klusjesman, zou niets met die moord te maken hebben.

In de publiciteit eromheen wordt door de betrokkenen ook mijn werk rondom de Coronacrisis in een kwaad daglicht gesteld. Want ook daar zou ik dezelfde methodes hanteren als bij de Deventer Moordzaak: cherry-picking, slecht onderzoek, alleen maar bezig met mijn eigen gelijk. En mijn werk op het terrein van Corona zou dezelfde kwaliteit hebben als wat ik bij de Deventer Moordzaak heb gedaan.

Feiten en goed onderzoek

Wat dat laatste betreft, hebben ze meer gelijk dan ze denken. Want net zoals bij de Coronacrisis baseer ik me juist op feiten en goed onderzoek. En net zoals bij wat ik de laatste anderhalf jaar op deze site heb gedaan, zorg ik ervoor dat men via verwijzingen ook naar de bronnen kan gaan, om zelf te checken wat ik beweer.

Ook u kunt dit t.a.v. deze film en de Deventer Moordzaak checken. U zou me een groot plezier doen om dan minstens dit filmpje van een kwartier te bekijken om het daarna – als u die 15 minuten de moeite waard vindt – zoveel mogelijk te delen.

Daarnaast treft u op de website oordeelzelf.com alle afleveringen aan van mijn podcast over dat onderwerp. Daarbij per aflevering ook een onderbouwing voor wat er in die aflevering wordt verteld.

Hier treft u alle podcasts bij elkaar aan als u het niet via Spotify wilt luisteren. 

Van aflevering 6 “CSI op de Zwolseweg” is een video gemaakt.

Evenals van aflevering 7 “Vragen rond Michaël de Jong”. 

Ten slotte is er een speciale podcast gemaakt voor degenen die al naar de Deventer Mediazaak hebben geluisterd. Met 12 fragmenten, die de luisteraars van podcastmaakster Annegriet Wietsma niet mochten horen:

U heeft zojuist gelezen: Is film “de Veroordeling” feit of fictie?

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205