Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Vaccinatiebereidheid 2 januari 2021

Vaccinatiebereidheid 2 januari 2021 - 14524
Samenvatting van het artikel

Een nieuw onderzoek laat zien dat de vaccinatiebereidheid in Nederland inmiddels is opgelopen naar 72%. Bij vrijwel alle partijen zien we grote meerderheden van kiezers die zich willen laten vaccineren. Alleen bij FVD niet.

Lees volledig artikel: Vaccinatiebereidheid 2 januari 2021

Leestijd: < 1 minuut

Vaccinatiebereidheid 2 januari 2021

Voor de derde keer is via Peil.nl vastgesteld of de Nederlanders zich willen laten vaccineren en in hoeverre die wens samenhangt met de politieke voorkeur. Uit het onderzoek van 2 januari blijkt nu 72% zich zeker of waarschijnlijk wel te laten vaccineren. Dat was half november nog maar 53%. Nog slechts 10% geeft als antwoord “zeker niet”. De rest twijfelt of zegt “waarschijnlijk niet”.

Als we de verschillen zien naar huidig stemgedrag dan zien we bij alle partijen een duidelijke stijging in de tijd van de vaccinatieintentie. Alleen bij kiezers van FVD zien we een beweging in de andere richting. Maar op 15 november stond deze partij nog op 8 zetels in de peiling en nu op 4. Het lijkt erop dat onder de kiezers die sindsdien afscheid hebben genomen van FVD meer kiezers waren die zich wel willen laten vaccineren. Bij de PVV zien we dit keer wel een duidelijke stijging van het aandeel dat zich wil laten vaccineren.

Vaccinatiebereidheid 2 januari 2021 - 14514

U heeft zojuist gelezen: Vaccinatiebereidheid 2 januari 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
“Ze kunnen niet eens de pandemie voorspellen, die ze zelf hebben veroorzaakt” - 71056
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963