Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Als je een sterke maag hebt…

Samenvatting van het artikel

Alleen als je een sterke maag hebt, mag je de rest van dit weblog lezen. In het kader van het hoger beroep van de smaadzaak herinnerde ik mij een belangrijke uitzending van oktober 2005 over de Schiedammer Parkmoord.In die uitzending (van Bas Haan) ging het over de pogingen van het OM om de bekentenis van […]

Lees volledig artikel: Als je een sterke maag hebt…

Leestijd: 2 minuten

Alleen als je een sterke maag hebt, mag je de rest van dit weblog lezen.

In het kader van het hoger beroep van de smaadzaak herinnerde ik mij een belangrijke uitzending van oktober 2005 over de Schiedammer Parkmoord.
In die uitzending (van Bas Haan) ging het over de pogingen van het OM om de bekentenis van Wik H. over de moord op Nienke onder tafel te werken.

Dit is de link naar die uitzending (van het begin tot circa 13 minuten).

En de verklaring van de voormalige advocaat van Wik H. die in die uitzending wordt beschreven, tref je hieronder aan.

Recapitulerend:

– Wik H. had op 6 augustus 2004 een gedetailleerde bekennende verklaring afgelegd over de moord op Nienke en het steken van het jongetje in het park in Schiedam.
– Op 11 augustus belde de Officier van Justitie de adovcaat van Wik H. op om hem te melden dat ze niets met de bekentenis deed, omdat ze het niet geloofde (sic) en dat ze ook geen publiciteit erover wilde.
– Eind augustus werd bij het verlengen van het voorarrest van Wik H. alleen gesproken over zijn nieuwe mogelijke misdaden, maar niet de bekentenis over de moord op Nienke.
– Het DNA onderzoek dat de verklaring van Wik H. van 6 augustus had kunnen bevestigen is de eerste maand NIET uitgevoerd.
– De Hoge Raad heeft begin september 2004 het herzieningsverzoek van Kees B. afgewezen
– Toen op 17 september 2004 in De Telegraaf werd gepubliceerd dat Wik H. een bekentenis had afgelegd kwam het OM naar buiten met de start van een nieuw onderzoek.
– Pas begin december 2004 is Kees B. vrijgelaten.
– Er is geen onderzoek gepleegd naar de beschuldigingen over het optreden van Stuyt.

Blijkbaar hebben de volksvertegenwoordigers in Nederland een hele sterke maag, want al deze informatie is dus bekend sinds 31 oktober 2005 en het heeft niet tot iets geleid……

Dit is dus de verklaring van de voormalige advocaat van Wik H., Mr. C. Jongsma, zoals die in de uitzending werd getoond, dd. 21-9-2005.

Geachte heer Haan,

Naar aanleiding van ons eerder telefoongesprek omtrent het telefoongesprek dat ik op of omstreeks 11 augustus voerde met officier van justitie Mr. J.A.M. Stuyt deel ik u het volgende mede:
Mr. Stuyt belde mij en vroeg mij of ik inmiddels op de hoogte was van de bekentenis van client (Wik H.) betreffende de moord op Nienke K. Toen ik dit bevestigde deelde zij mij mee:

1. Ik geloof hem niet
2. Ik ga met die bekennende verklaring niets doen.
3. Ik voeg de bekennende verklaring niet toe aan het strafdossier
4. Wil je hier met de pers niet over praten.

Dit laatste sprak voor zich nu het verzwijgen van die bekennende verklaring door justitie op dat moment immers van belang was voor mijn client. Daarmee eindigde het telefoongesprek.

Mr. C. Jongsma
Voormalig raadsman Wik H

U heeft zojuist gelezen: Als je een sterke maag hebt…

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Blijf onze site steunen door af en toe een (kleine) donatie. Klik hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.