Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Klokkenluiders in Kazachstan aan de Rijn

Samenvatting van het artikel

Klokkenluiders in Kazachstan aan de Rijn Een belangrijk kenmerk van een bestuurscultuur die niet transparant is en nooit zijn eigen fouten wil toegeven is de slechte wijze waarop klokkenluiders worden behandeld. Als er een klokkenluider is geweest, die een duidelijke en bewezen misstand aan de orde hebben gesteld, dan kunnen de autoriteiten niet anders dan […]

Lees volledig artikel: Klokkenluiders in Kazachstan aan de Rijn

Leestijd: 2 minuten

Klokkenluiders in Kazachstan aan de Rijn

Een belangrijk kenmerk van een bestuurscultuur die niet transparant is en nooit zijn eigen fouten wil toegeven is de slechte wijze waarop klokkenluiders worden behandeld.

Als er een klokkenluider is geweest, die een duidelijke en bewezen misstand aan de orde hebben gesteld, dan kunnen de autoriteiten niet anders dan die klokkenluiders met de mond eer bewijzen.
Maar in werkelijkheid hebben ze de schurft aan dat soort mensen. Want ze laten immers zien wat een puinhoop het vaak achter de facade is die de autoriteiten graag willen laten staan.

En moet er een massaal ontmoedigingsbeleid worden gevoerd tegen klokkenluiders.
Zodat mensen het niet in hun hoofd halen om zelf ook klokkenluider te worden, zeker niet bij een overheidsinstantie.

Ad Bos (Bouwfraude) kan daarvan getuigen, maar zo zijn er nog anderen. Fred Spijkers ook (wist van de problemen met oefenmijnen en dat een instructeur niet dood was gegaan door zijn eigen fout, maar door de problemen met de mijnen).

Vanavond zien we weer een nieuw voorbeeld.

De klokkenluider van de ECN in Petten, die toen ontslagen is en een nieuwe baan bij VROM toegezegd kreeg, heeft die baan nooit gekregen. Eist nu dan maar een bedrag van 800.000 euro.
Ook dit is weer een goed voorbeeld van de verziekte overheidscultuur in Nederland.

Helaas is justitie daar misschien zelfs nog wel het meest extreme voorbeeld.

Want eigenlijk kunnen de mensen rondom Lucia de B. ook als klokkenluiders beschouwd worden en de anderen die zich heel erg inspannen rondom gerechtelijke dwalingen.
Maar denk je dat men daarvan leert door een transparante en toegankelijke regeling te treffen waarbij we a la de CCRC in Engeland mogelijk gerechtelijke dwalingen kunnen melden.
Nee, natuurlijk niet, want dan – althans denken ze – dan zou te vaak blijken hoeveel stupide fouten er gemaakt worden door OM, politie, NFI en -ja ook- rechters.

U heeft zojuist gelezen: Klokkenluiders in Kazachstan aan de Rijn.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Blijf onze site steunen door af en toe een (kleine) donatie. Klik hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963