Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Villa Felderhof

Samenvatting van het artikel

Villa Felderhof Zeven maanden geleden ben ik samen met Henkjan Smits in Villa Felderhof geweest. Woensdagavond om 20.30 uur wordt het op Nederland 1 uitgezonden. Als je het (nog een keer) wilt zien klik dan hier. Omdat het al weer zo lang geleden is dat we er waren ben ik ook heel benieuwd naar de […]

Lees volledig artikel: Villa Felderhof

Leestijd: 2 minuten

Villa Felderhof

Zeven maanden geleden ben ik samen met Henkjan Smits in Villa Felderhof geweest. Woensdagavond om 20.30 uur wordt het op Nederland 1 uitgezonden. Als je het (nog een keer) wilt zien klik dan hier.

Omdat het al weer zo lang geleden is dat we er waren ben ik ook heel benieuwd naar de uitzending. Ik kan me heel goed herinneren dat Henkjan en ik buiten de opnamen ontzettend met elkaar hebben gelachen. Ook dat het weer vrij slecht was, maar dat Rik aangaf dat het in het televisieprogramma toch altijd mooi weer is. Ik ben benieuwd hoe hij dat dan precies gedaan heeft, want volgens mij zaten we te klappertanden in de cabriolet door het prachtige land op weg naar de markt.

We hadden mooie en goede gesprekken met elkaar, maar ik kan me niet zo goed herinneren wat ervan gebeurde toen de camera’s draaide.

Van de verschillende onderdelen die Rik in en om zijn villa beschikbaar hadden hebben we naast sla gemaakt (je ziet op de bovenstaande foto hoe we bezig waren) ook een schilderij gemaakt. Ik maakte er een op een voor mij karakteristieke wijze van de mooie villa, zoals je hierbij ziet. Denk niet dat Rik het erg vindt als ik het nu al onthul:

De running gag tussen Henkjan en mij was de vaststelling dat als een “Bekende Nederlander” die in Villa Felderhof is geweest overlijdt dan wordt de uitzending van Villa Felderhof kort erna (om middernacht of zo) herhaald.
Maar omdat het nog zeven maanden zou duren voordat de eerste uitzending zou zijn hebben we elkaar bij het afscheid gevraagd voorzichtig te zijn in het verkeer en zo, want anders zou de herhaling van ons programma eerder worden uitgezonden dan de geplande eerste uitzending……

Henkjan we hebben het gehaald. Hopelijk duurt het nog heel lang voordat de herhaling om middernacht op televisie komt.
Ben benieuwd naar jullie reacties na de uitzending.

P.S. Voor degenen die denken dat ik echt wel goed kan schilderen. Dat is dus absoluut niet zo. Integendeel. Zelfs als ik twee lijntjes op papier zet is het lelijk. Daarom had ik als grap een foto genomen van de villa en via een programma omgezet in een pentekening.

Tijdens de opname hebben we met z’n allen zitten dollen over mijn tekening die ik aan het maken was. Helaas is bij de uitzending dat gedeelte niet getoond, zodat de indruk kan bestaan dat ik die tekening echt zelf gemaakt heb. Dat is wel zo, maar niet met de hand, maar met een digitaal fototoestel en mijn computer. Het enige wat ik op de tekening heb gezet was mijn naam.

(En de echte deskundigen kunnen ook zien dat de richting van mijn foto/tekening een heel andere is dan waar we stonden. Dat was namelijk zeker 50 meter naar links. Hierboven een andere versie van mijn foto/tekening.

Dus mensen die mij willen inhuren om een pentekening van ze of hun huis willen maken, raad ik dat ten strengste af….

Verder is de titel van het boek: Cosmic Serpent van Jeremy Narby.
Te bestellen bij Amazon.com
http://www.amazon.com/Cosmi…

U heeft zojuist gelezen: Villa Felderhof.

Terug naar de homepage

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019