Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Ik wens u een voorspoedig, gezond, vreedzaam en verbindend 2023

Een voorspoedig, gezond, vreedzaam en verbindend 2023 gewenst - 58052
Samenvatting van het artikel

Bij de start van 2023 is het belangrijk te beseffen wat echt belangrijk is in je leven.

Lees volledig artikel: Ik wens u een voorspoedig, gezond, vreedzaam en verbindend 2023

Leestijd: 2 minuten

En weer is er een jaar voorbij. Een heel roerig jaar, waarbij we nog van geluk mogen spreken dat de Corona-maatregelen na eind februari waren beëindigd. Echt bijkomen van hetgeen gebeurd is in 2020 en 2021 kon amper door de oorlog in Oekraïne, de enorme inflatie en de diverse crises, waar we mee te maken bleven houden. De steeds toenemende polarisatie en de politieke versplintering ondergraven verder niet alleen de regeerbaarheid van het land, maar ook de onderlinge sociale cohesie.

Ik merk dat twee gevoelens bij mij lijken te gaan overheersen: “Heimwee naar de wereld voor 2020” en “Argwaan t.o.v.veel informatie die ik voorgeschoteld krijg”.

Tegelijkertijd overheerst ook het besef dat juist in moeilijke tijden het heel belangrijk is om er te zijn voor de mensen die je nabij staan en de mensen die echt je hulp nodig hebben. Je mag dan die negatieve gevoelens niet laten overheersen. Het is slecht voor jezelf en ook voor degenen om je heen.

Op deze site probeer ik steeds, transparant en zoveel mogelijk op basis van harde data en goede studies, met u relevante informatie te delen. Om u te helpen datgene wat op u afkomt beter aan te kunnen en vooral de beste keuzes te maken voor uw eigen specifieke situatie. Dat gebeurt met de hulp van diverse vrijwilligers, die ik daarvoor heel dankbaar ben.

Vaak is wat we schrijven kritisch. Maar toch vooral gericht op verbeteringen in het belang van ons allemaal. De tegenstand was en is enorm met soms ook forse consequenties. Wat ik daarbij persoonlijk ervaar, deel ik hier niet, maar ik had dat voor 2020 ondenkbaar geacht. Basale normen van beschaafdheid worden overtreden. Bereidheid om het eigen optreden te evalueren en vervolgens aan te passen lijkt er (nog) niet te zijn.

Maar toch dient de jaarwisseling ook een moment te zijn van hoop en je vooral te laten concentreren op wat je (nog) wel hebt. Voor mij waren en zijn mijn ouders, mijn eerste vrouw Jasmin, overleden in 1980 en mijn zoon Marc, overleden in 2020, het ultieme bewijs dat ook onder heel moeilijke omstandigheden en met heel slechte vooruitzichten je toch nog veel kan maken van wat er wel is. Daaruit volgt voor mij een soort opdracht om zowel mijn principes trouw te blijven als onder alle omstandigheden er echt het beste van te maken.

Ik dank u voor de steun, die u daarbij mij geeft. Niet alleen doordat u met donaties deze site in de huidige opzet mogelijk blijft maken, maar ook door de regelmatige tekenen van dankbaarheid en erkentelijkheid, die ik – op vele manieren – mag ervaren. U beseft amper hoe belangrijk dat voor mij was en is.

Daarom hoop ik dat u zich ook zal kunnen concentreren op dat wat u gelukkig maakt of kan maken en uw gezondheid, voorspoed, geluk en vrede op uw pad zal vinden in 2023.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019