Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 7 november

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 7 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 7 november

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD cijfers van afgelopen vrijdag blijft in lijn liggen met die van de laatste week. Een stijging tussen de 40 en 50% ten opzichte van de vorige week.

Dagcijfers 7 november - 25105

Wat de leeftijdsverdeling betreft zien we voortzetting van het patroon van de laatste tijd. De groei is het sterkst bij de ouste groepen, te wijten aan het afnemen van de bescherming van het vaccin. (De grafiek betreft de absolute cijfers en gaat over het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen).

Dagcijfers 7 november - 25106

Bij de ziekenhuisopnames zien we in feite dezelfde trend, maar dan met een accent bij de oudste groepen omdat die als ze geïnfecteerd raken een grotere kans hebben om in het ziekenhuis te belanden.

Dagcijfers 7 november - 25107

Op basis van de absolute cijfers is vast te stellen dat inmiddels 75% van de ziekenhuisopnames boven de 70 jaar zijn en 55% boven de 60 jaar. Dat was twee maanden geleden resp. 50% en 30%.

Juist omdat we zien dat de groei van de positieve testen met name zit in de leeftijdsgroepen boven de 50 jaar zal het duidelijk zijn dat de toename van de opnames ook de komende week/weken zal voortduren. Behalve als men hetzij de grens voor opname verzwaart of de behandeling vanuit de eerste lijn verandert (al dan niet met nieuwe medicijnen).

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.