Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 7 oktober 2021

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 7 oktober 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 7 oktober 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 7 oktober 2021

De GGD cijfers van dinsdag geven een stijging van 45% van het aantal positieve testen t.o.v. een week ervoor. Half juli was het voor het laatst dat er zo’n stijging was. (Dit heeft niet te maken met de gemelde computerstoring bij het RIVM. Die betreft alleen het doorgeven van de GGD-cijfers aan het RIVM).

Covid Dagcijfers 7 oktober 2021 - 24011

Ook als je naar de ontwikkelingen per leeftijdklasse kijkt zie je de forse stijging van de laatste dagen terug (en dit zijn ook nog de zevendaagse gemiddelden).

Covid Dagcijfers 7 oktober 2021 - 24012

De ziekenhuisopnames blijven stabiel laag, maar er zit altijd een vertraging in van circa 5 dagen in relatie tot het aantal positief getesten. Dus pas na het weekend kunnen we zien wat er gaat gebeuren met die ziekenhuisopnames.

Vrijwel zeker zal in de komende dagen, als ook de volgende dagen we deze stijgingen blijven zien, met het zwarte pieten gaan beginnen. Wat zou nu de oorzaak zijn van deze stijging van positief getesten? Daarover verschijnt morgenochtend een artikel op deze site.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 7 oktober 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019