Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 29 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 29 december 2020

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 29 december 2020

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 29 december 2020

Wat zien we nu?

Dat is nu de grote vraag! Vandaag 320 ziekenhuisopnames, maar dat is tegenwoordig normaal voor een maandag.  Gisteren maakten we al melding van het feit dat de achterstand bij NICE flink aan het oplopen is, er worden nog dagelijks grote correcties doorgevoerd voor de cijfers van de afgelopen weken.

De hoeveelheid correcties lijkt vandaag overigens wel weer wat gedaald te zijn. Maar nog geen cijfers waar we blij van worden, maar zeker niet de cijfers die prof. Van Dissel ons had voorgehouden: meer dan 500 opnames/dag gemiddeld met de kerst.

Maar wat we ook nog steeds niet zien, is een verbetering van de cijfers, misschien een klein beetje door de hogere luchtvochtigheid medio december. Maar zeker niet de daling die nu toch wel een keer te zien zou moeten zijn als gevolg van de maatregelen! We laten dus de grafieken maar zien, zonder daar een betekenis aan toe te kennen. De cijfers lopen nog steeds flink achter en ook is niet duidelijk of we nu iets zien en zo ja wat we nu zien!

Covid Dagcijfers 29 december 2020 - 14369

En ook de R-waarde geeft hetzelfde beeld als waar we al een tijdje tegenaan kijken:

Covid Dagcijfers 29 december 2020 - 14368

Niet zichtbaar

De cijfers die op dinsdag worden bijgewerkt op het corona dashboard zijn nog steeds niet zichtbaar! Ik voel de stress bij het RIVM. De “besmettingscijfers” zijn flink gedaald, maar Kuipers klaagt dat de ziekenhuizen vollopen. En hier op deze site staat eigenlijk al 3 weken een R van rond de 1,04, terwijl het volgens Van Dissel eigenlijk 1,24 zou moeten zijn. De supercomputers van het RIVM hebben hun rekenwerk vast wel gedaan, nu moet er blijkbaar nog gestemd worden wat ze gaan melden.

PS. nieuwe cijfers staan er net op. Het is dus een compromis geworden: (1,24 + 1,04)/2 = 1,14 afgerond 1,15. Chapeaux !!

We gaan het weer zien!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 320 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 232
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,04 *

Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,05 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE!

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 29 december 2020.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029