Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 6 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 6 december 2020

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 6 december 2020

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 6 december 2020

Alweer het einde van een dag dus weer nieuwe cijfers. Een weekend dag, dus wat lagere opname cijfers dan door de week, maar daarvan zien we niets terug in de grafiek omdat we werken met weekgemiddelden. Nou ja, niet, vorige week zondag een heel laag aantal opnames (90) en daarom een heel klein piekje naar boven, omdat we ook vandaag precies op 90 zitten.

Verder gaat de curve nog steeds langzaam naar beneden omdat de R nog steeds rond de 0,85 zit. Wel zitten we nu in een erg droge periode, dus ongunstig voor het virus. We moeten er dus rekening mee houden dat de R niet veel wil dalen!

Covid Dagcijfers 6 december 2020 - 13475

 

Gisteren zijn er veel nagekomen ziekenhuisopnames binnengekomen voor de maand oktober. Daardoor is er langzaamaan een bult aan het groeien op de top van de curve. Het gebeurt elke dag dat er achterstallig werk binnenkomt, maar zoveel ….

En ook weer de grafiek met de R-waarden:

Covid Dagcijfers 6 december 2020 - 13474

 

Wie nog de besmettingscijfers in de gaten houdt, zal wel schrikken vandaag. Die gaan op dit moment als een speer omhoog, dus zal wel voor ons kabinet reden zijn om grote zorgen uit te spreken. Gelukkig zien we hier dat alles nog steeds onder controle is!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 90 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 131
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,85

Tot morgen.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 6 december 2020.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.