100 vragen tgv 40 jarig jubileum

2005-2016Op 9 oktober 2016 is het precies 40 jaar geleden dat mijn allereerste peiling naar politieke voorkeur werd bekend gemaakt. Dit gebeurde in VARA’s radioprogramma “In de Rooie Haan”,  in de aanloop naar de verkiezingen van 1977.

Dat ik 40 jaar de voorkeur van de Nederlandse kiezer heb kunnen peilen, is te danken aan de respondenten die door de jaren heen aan mijn onderzoeken hebben meegewerkt. Ik schat dat er in die tijd meer dan 5 miljoen vragenlijsten over politieke onderwerpen zijn ingevuld, die onder mijn leiding waren ontwikkeld.

En het is ook te danken aan mijn collega’s van toen en nu, die -veelal anoniem- veel werk hebben verricht om deze onderzoeken uit te voeren. In het begin Nipo, daarna Inter/View en nu al weer 15 jaar het onvolprezen No Ties uit Monnickendam, die de hele technische infrastructuur heeft gebouwd en onderhoud, speciaal gericht op de door mij ontwikkelde onderzoeksmethode.

Speciaal ter gelegenheid van mijn 40-jarig jubileum en als dank aan alle respondenten door de jaren heen, stel ik de Nederlanders graag in staat om een vraag te bedenken die men graag gepeild wilt zien. Tussen 22 en 30 september zal ik honderd vragen peilen, die ingestuurd worden door de deelnemers aan ons huidige panel. Op https://www.facebook.com/peil.nl/ staat de longlist. Via likes kan men de voorkeur aangeven welke vragen echt gesteld gaan worden.

Door u op te geven bij www.peil.nl kunt u voor 12 september een vraag indienen.

De resultaten van het onderzoek zullen op 9 oktober via Peil.nl worden gepubliceerd en via de facebookpagina https://www.facebook.com/peil.nl/.

 

Maurice de Hond

1 antwoord
  1. Ouwejan
    Ouwejan zegt:

    Ik vraag mij in ernst af hoe kijkt de doorsnee Nederlander aan tegen de enorme instroom welke gaande is ons gedicteerd door de EU. Zijn wij nog wel een land met een regering of is Nederland een provincie van de EU met weinig tot niets in te brengen. Zelf ben ik bang voor het laatste.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *