Mijn prognose voor de verkiezingen 2012.

Dit is mijn prognose voor de Tweede Kamer verkiezingen van 2012.

Mijn voorspelling dat vlak voor de verkiezingen alle peilingen erg op elkaar lijken is in ieder geval al weer uitgekomen. Er zijn amper verschillen. En de Peilingwijzer van gisteravond geeft voor ALLE partijen precies mijn score weer.  Hoe zou dat nu komen?

3 antwoorden
 1. Fiets
  Fiets zegt:

  Prognose van peil was prima, en heeft mij geholpen bij mijn keuze. Ik heb strategisch gestemd op PvdA terwijl ik wist dat het tussen PvdA en VVD ging. Meestal stem ik D66, maar ik had graag gezien dat Samsom de leiding had kunnen nemen in onderhandelingen met Rutte. De avond na de verkiezingen hoor ik steeds de conclusie voorbijkomen dat ik tegen de VVD gestemd zou hebben. Ik denk dat dat een foute interpretatie is van strategische stemmen zoals die van mij, ik vind een VVD-PvdA coalitie namelijk uitstekend.

 2. Gerard P
  Gerard P zegt:

  Je kunt toch ook vertellen dat je er naast zat, dat is ook geen schande. Natuurlijk hoop je dat je voorspelling uitkomt. Om dit af te wenden op de zwevende kiezers van de laatste avond is een zwak argument om een gelijk te halen.

  In het verleden is meerdere malen bewezen dat de uitgebrachte peilingen niet altijd klopten. Bijvoorbeeld, bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2009 zou de PVV 18 zetels halen. Het werden er 24. Drie jaar eerder was er ook een miskleun vanjewelste: de partij van Wilders haalde niet vijf, maar negen Kamerzetels.

  Natuurlijk doe je het nooit goed in iemand ander zijn ogen als je er zo naast zit, en hoe representatief is een peiling als zodanig dan te noemen.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie