Peiling na het mislukken van het Catshuisberaad

Dit zijn de resultaten van het onderzoek dat uitgevoerd is direct na het mislukken van het Catshuisberaad. Aan dit onderzoek hebben meer dan 4500 mensen via Peil.nl meegewerkt.

(De resultaten staan hier omdat de website www.peil.nl niet rechtstreeks bereikbaar is. Via deze link kunt u wel op de website van peil.nl komen).

Peiling na mislukken van het Catshuisberaad

4 antwoorden
 1. RuudHarmsen
  RuudHarmsen zegt:

  Wederom een zeer moeilijke uitslag wat colatievorming betreft. Er is echt niks van te maken. September verkiezingen en dan een heel jaar formeren, dat wordt in september 2013 pas weer een regering. Echt rampzalig voor Nederland.

  Ik weet wel een oplossing: geef de niet-stemmers zetels. Het ei van Columbus. Binnen twee weken een regering. Diverse mogelijkheden voor kabinetten van slechts twee partijen.

  http://rudhar.com/politics/election/legztlnl.htm

  Nu de verkiezingen waarschijnlijk pas in september 2012 zijn en niet al in juni, is er misschien nog genoeg tijd om de benodigde regels aan te passen.

 2. sieward
  sieward zegt:

  Ik zag nog een opmerkelijke mogelijkheid voor een coalitie.

  Stel, het wordt 12 september een race tussen de SP en de VVD. En stel bovendien dat de SP de strijd wint. Dan zal de SP proberen een linkse coalitie te vormen met de PvdA/GL/D66, evt. noodzakelijkerwijze aangevuld met CU en evt. PvdD. Dit hoeft echter niet te lukken, ook als daarvoor net wel een meerderheid is. Probleem is namelijk dat met name D66 en ook GL progressief en hervormingsgezind zijn, terwijl de SP en de PvdA op belangrijke punten een heel andere agenda hebben.

  Er bestaat dan wellicht de mogelijkheid dat de PVV gedoogsteun geeft aan een coalitie van SP/PvdA!!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie