Tsunami – Veenbrand

Bij het doorkijken van mijn archief kwam ik terecht bij een nieuwsbrief die ik bij de jaarwisseling van 2004-2005 had geschreven. De Tsunami had net plaatsgevonden. 2 maanden ervoor was Van Gogh vermoord en 4 maanden ervoor was Wilders uit de VVD gezet/gestapt.

Al ruim voor Fortuyn had ik het gehad over de onvrede van de kiezers (zoals al bleek bij de uitslagen van de Leefbaar partijen in bij voorbeeld Utrecht en Hilversum in het midden van de jaren negentig.)  De opkomst van Fortuyn kwam niet uit het niets. En toen de LPF er eenmaal zelf een potje van had gemaakt dacht heel het Binnenhof dat na de verkiezingen van januari 2003 met een goede uitslag voor CDA en PvdA (44 en 42 zetels). De VVD had 28 zetels gehaald en samen met de andere twee grote partijen hadden ze 24 zetels gewonnen (een jaar eerder hadden ze samen 22 zetels verloren).

Wilders stond in de maand na de moord op Van Gogh  op circa 30 zetels. In mijn nieuwsbrief ging ik uitgebreid op de veenbrand in en de gevaren voor de Nederlandse samenleving.

Op dat thema had ik in april 2004 ook een nieuwsbrief geschreven. Dat ging o.a. over democratische vernieuwingen.

Het is interessant om die nieuwsbrieven met de kennis van nu (circa 5.5 jaar later) weer eens te lezen/door te bladeren.

Nieuwsbrief 49 Tsunami

Nieuwsbrief 29 Veenbrand

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] zich in de politiek het scenario waar hij een decennia eerder al voor waarschuwde in het artikel ‘veenbrand’. De brand zou volgens De Hond lange tijd onder de radar hebben gesmeuld en de ‘vlammen slaan […]

  2. […] zich in de politiek het scenario waar hij een decennia eerder al voor waarschuwde in het artikel ‘veenbrand’. De brand zou volgens De Hond lange tijd onder de radar hebben gesmeuld en de ‘vlammen slaan […]

  3. […] in de politiek het scenario waar De Hond een decennia eerder al voor waarschuwde in het artikel ‘veenbrand’. De brand zou volgens De Hond lange tijd onder de radar hebben gesmeuld en de ‘vlammen slaan […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie