Analyse uitslag tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen

12042_fullimage_1153348909375-subfoto-lokale-verkiezingenOp basis van de uitslagen bij de tussentijdse verkiezingen in de 6 gemeenten en onderzoek via Peil.nl is er een analyse gemaakt van die uitslag. Geeft een aantal interessante doorkijkjes naar de verkiezingen op 3 maart a.s.

Analyse tussentijdse Gemeenteraadsverkiezingen nov 2009

20 antwoorden
 1. Velde
  Velde zegt:

  Andere analyse, met dank aan dirk2 voor de link over Nico Meijering, strafrechtadvocaat.

  U hoopte na de zaak tegen de Hells Angels op een cultuuromslag bij het OM, ‘dat in grote zaken alles doet wat niet mag omdat de bevolking dat toch wel goed vindt’.

  ‘Precies. Ik hoopte dat dat eindelijk minder zou worden. Maar daar is totaal geen sprake van. Ik denk dat het probleem, als het gaat om de cultuur en structuren bij het OM in grote zaken, vele malen groter is dan we denken.’

  Leg uit.

  ‘Als de verdediging vermoedt dat er sprake is van een probleem en dat aan de orde stelt, dan wordt dat probleem halsstarrig door het OM ontkend. En dat is dan in het beste geval. In het slechtste geval word je ook nog eens weggelachen door de officier van justitie, zo van: ha, daar heb je die advocaat met zijn complottheorieën weer.

  – Uitermate herkenbaar. Zoals ook bij Stan de Jong valt te lezen strekt de wereldvreemdheid zich eveneens tot de rechters. Moordverdachte van Jesse C krijgt herziening omdat hij perse geen advocaat wilde.
  Baan- en wetbrekende uitspraak: voortaan gewoon advocaat weigeren en je beroepen op deze uitspraak van de HR: geen novum meer nodig!

 2. dirk2
  dirk2 zegt:

  @Velde,

  Graag gedaan.

  Geeft wel aan, hoewel summier in zo’n ochtendblaadje in de trein, hoe de kaarten geschud zijn.
  Een kleine kwinkslag is nooit weg!
  Zij publiceren dat tenminste en dat is al heel wat.
  Wie dat echt leest, is natuurlijk een ander verhaal.
  Maar toch.

 3. Tommie
  Tommie zegt:

  Hoe kan het dat de op het pluche zittende naoorlogse generatie, die toch ook Animal Farm, 1984 en Brave New World op de middelbare school heeft moeten lezen, de schellen maar niet van de ogen willen vallen?
  Ik ben in het bezit van het PB van mijn moeder inclusief haar vingerafdruk en kan er nog steeds niet zonder rillingen naar kijken.
  Na het Openbaar Ministerie begint nu de CENTRALE OVERHEID zich als een criminele organisatie te ontwikkelen.

  Laat uw stem horen! TEKEN!!
  http://www.hetnieuwerijk.nl/index.php

 4. mieke2
  mieke2 zegt:

  Tommie ik heb gisteren al online getekend (en het nieuws hier gelinkt bij Deficit in het Kwadraat). Maar dat geeft niet: er kan niet vaak genoeg gewaarschuwd worden tegen deze tendens.

  uiteenlopende mediareacties

  En een naar mijn gevoel absoluut gemiste kans voor het CIDI. De 10 reacties die daar gisteren werden ontvangen, dat valt dan qua aantal alles mee. Maar in plaats van met de wolven in het bos te gaan meehuilen, had m.i. juist het CIDI moeten inzien hoe broodnodig deze aktie is.

 5. mieke2
  mieke2 zegt:

  re. Tommie
  Natuurlijk, en doe dan de voorgenomen kilometerheffing met het spionnenkastje in je auto er ook meteen bij!
  Snap er niks van, al die verhalen dat de km-heffing automobilisten niet erg veel meer gaat kosten. Milieubewust en in het bezit van een goede fiets, kom ik al jaren niet meer boven de 8 à 10.000 km per jaar uit met m’n auto. Huidig wegenbelastingtarief € 66,- per kwartaal incl. de provinciale opcenten. Wat moet dat bij de voorgestelde prijs per km dan worden voor mensen die véél meer kilometers moeten maken?
  Stop al die ontwikkel-miljarden voor een systeem waarvan voorzien kan worden dat het op vele fronten gaat falen dan liever in de promotie van auto’s op schone energie, en in Olivijn.

  Als Peil gaat peilen, mag het dan over het hele actuele/voorgestelde spectrum van digitaal electronische bewaking en controle?
  Dus ook over het EPD en het speciale kind/jeugddossier dat iedere stap van je zoon of dochter gaat toetsen? Over software die zo goed als volautomatisch de handtekeningen levert van burgemeesters en (hulp)OvJ’s in spoedzaken Wet BOPZ en Wet Tijdelijk Huisverbod? Over het debacle OV chipkaart die je in een RFID-wallet moet vervoeren (of in lood verpakken) om gegarandeerd nog thuis te kunnen komen zonder diefstal van je bankrekening? Over bestaand discriminatie-beleid bij banken en verzekeraars als je familieleden hebt die in de afgelopen decennia hebben geleden aan een ernstige ziekte? Over het avontuur met de beruchte Nedap stemcomputers? En inclusief het feit dat menig organisatie er niet mee zit om z’n privacygevoelige data ook gewoon in handen te geven van de eerste de beste, totaal niet gescreende uitzendkracht.

  Dank u.

 6. Tommie
  Tommie zegt:

  Ik heb helemaal niets met auto’s. Mijn hele leven lang ben ik AUTOZORGENVRIJ. Naar mijn lief (die in X woont op ca. 60 km afstand) FIETS ik.
  Die autoslaven overbevolken onze ruimte en zitten voornamelijk elkander in de weg. Ze doen maar. Het is om te huilen of te lachen, maar een beetje afknijpen kan geen kwaad, lijkt me. Dus omhoog die benzineaccijns. Goed voor het milieu.

  E N V O O R D E R E S T
  Cameratoezicht
  ID kaart (+ vingerafdruk)
  Paspoort (+ vingerafdruk)
  EKD (+ kleur schaamhaar)
  EPD
  OV chipkaart
  Trajectcontrole
  Afnemen DNA
  Opslaan telefoonverkeer
  Naaktscanners vliegvelden
  Preventie alcoholcontrole voetgangers
  Bijhouden surfgedrag

  W E G E R M E E

 7. mieke2
  mieke2 zegt:

  Voorbeeld, alhoewel hier niet negatief bedoeld in de richting van het CBS en de VNG.

  Een woordvoerder van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) zegt geen inzicht te hebben wie de onverzekerden zijn. ”Ze zijn moeilijk in kaart te brengen, omdat we niet weten wie het zijn.”
  Het CBS bestrijdt dit: ”Wij hebben alle onverzekerden in kaart gebracht, door de het bevolkingsregister te vergelijken met de administratie van alle verzekeraars.”

  Toe maar….
  Bron: Het Parool – Veel Amsterdammers zonder zorgpolis
  Het artikel kwam tot stand n.a.v. van de CBS/VNG presentatie vandaag van de studie “Leven in Nederland 2009”.

 8. mieke2
  mieke2 zegt:

  Absoluut verplichte kost voor de webmaster en voor het ‘soort’ van mensen dat dit weblog frequenteert: de VARA uitzending Eigen Schuld Dikke Bult van zojuist (27 nov.) op Nederland 2.

  Link naar de website klik hier.

  Het is te hopen dat het programma online of in een TV-herhaling nogmaals te bekijken en beluisteren zal zijn. Eigenlijk is het te hopen dat Kamervoorzitter Verbeet een grootbeeld-uitzending zal eisen midden in de Tweede Kamer.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie