Onderzoek artikel Monasch

Ik heb op basis van het artikel van Jacques Monasch een onderzoek gedaan. 16 stellingen zijn voorgelegd en de verschillen in beantwoording tussen de PVV-aanhang en anderen is heel groot. Het onderschrijft de beweringen van Monasch vrijwel volledig.

Dit zijn de resultaten van het onderzoek.

Onderzoek nav artikel Monasch over overeenkomst aanpak Wilders en Fortuijn

Wat mij trouwens het meeste opvalt hoe ooorverdovend stil het eigenlijk rondom dat artikel is gebleven. Het is al een indicatie dat de boodschap van Monasch aan dovemansoren is gericht en men inderdaad niets van het verleden leert.

8 antwoorden
 1. jetty
  jetty zegt:

  Maurice, wat mij interesseert is wat de PVV-stemmers daadwerkelijk in hun dagelijks leven merken van de problemen die Wilders aankaart, en hoeveel last ze daarvan hebben.

  Heb je daar wel eens onderzoek naar gedaan?

 2. van oosten
  van oosten zegt:

  Opvallend dat binnen alle categorien er zo´n hoge score te zien is op de stelling dat het goed is dat Wilders de problemen benoemt die andere partijen niet aankaarten (ook de Groen Links stemmers vinden dat), en op de stelling dat de bestuurlijke elite zich verwijdert van de zorgen van de gewone bevolking.

  De reactie van CDA, PvdA en VVD op dit onderzoek laat zich raden. ´Het is maar een peiling, daarvan worden er zoveel gedaan en morgen kan alles weer anders zijn. Als we nu hierop moeten reageren dan worden we gek. Wij blijven standvastig onze eigen koers varen, de kiezers herkenen dat en zullen ons er heus wel voor belonen´.
  Inderdaad, met nog minder zetels dan ze nu virtueel hebben.
  Welterusten daar.

 3. Gerard
  Gerard zegt:

  Jan Peter heeft het maar moeilijk de laatste tijd. En de kabinetsellende is voorlopig nog niet voorbij. Zelfs Julius kan hem tijdens de wekelijkse persconferentie geen ‘wegkomertje’ meer bieden. Ook hij lijkt uitgeput.

  Wat valt Jan Peter zélf te verwijten?
  Lees de volgende zin met de Balkenende-intonatie:

  ‘En dat zég ik dit: als je éérlijk bent, heb je niets te vrezen!’

  Met inachtneming van de christelijke barmhartigheid zou je hem uit zijn lijden willen verlossen door snel naar de stembus te gaan. De oppositie is hem wat dat betreft goedgezind. Maar de coalitie is er kennelijk op uit om hem de beker tot de laatste druppel leeg te laten drinken.

  Jezus! Hoe een tot minderheid verworden meerderheid haar leider het leven zuur kan maken. Inclusief de PvdA, tijdens haar laatste stuiptrekkingen.

  Intussen blijkt heel ‘Den Haag’, dat van links tot rechts voortdurend krakeelt over ‘lessen trekken’, niet in staat om ook maar een fractie van Pim Fortuyn en Geert Wilders tot haar gedachtengoed te maken.

  Wie zaait nou écht de mééste haat onder de bevolking?
  Wie het weet mag het zeggen. Roept u maar!

 4. Gerard
  Gerard zegt:

  @Jetty 23:47

  Goeie, Jetty! Het lijkt mij inderdaad goed om de werkelijke last eens in kaart te brengen. Ervaart ieder wat Geert Wilders veronderstelt? Of is het een gevalletje van ‘de mens lijdt het meest van de pijnen die hij vreest’? Ook ik ben benieuwd naar het antwoord.

  Veel Europese PVV-stemmers die ik sprak, hebben ‘voor Geert’ gekozen om uiting te geven aan hun afschuw van de Haagse politiek en de dictatuur van dit kabinet, terwijl die paar zetels in het Europees parlement geen kwaad kunnen.

  Voor komende Kamerverkiezingen is het noodzakelijk dat hij met een ‘totaalprogramma’ komt, zodat we garen uit het geschreeuw kunnen spinnen. Hoewel, ook bij de gevestigde poltieke orde is het vaak ‘veel geblaat en weinig wol’.

 5. van oosten
  van oosten zegt:

  @Gerard
  Die mening deel ik niet. Volgens mij zijn veel mensen de streep al een heel eind over en gaan ze in het stemhokje voor volgende Kamerverkiezingen ook gewoon Wilders kiezen. Hij hoeft niet met een totaalprogramma te komen zolang CDA, PvdA en VVD hun geloofwaardigheid niet herwinnen.

 6. leonvrins
  leonvrins zegt:

  Om te beginnen: wat is dat voor onmogelijk gedoe dat ik regelmatig geconfronteerd word met de eis opnieuw in te loggen en dan vervolgens te lezen krijg dat mijn wachtwoord niet klopt, terwijl ik het exact overgenomen heb van wat mij werd voorgeschoteld.
  Ik kan me zo voorstellen dat dit voor menigeen een reden kan zijn voorgoed af te haken.
  Wat het item van dit log betreft kan ik maar één ding zeggen: laat dit onderwerp gewoon rusten, Wilders is niet meer dan een tijdelijke uitlaatklep voor bij een bepaald deel van de bevolking levende onlustgevoelens, evenals dit het geval was bij Fortuyn en Verdonk.
  De club van Fortuyn, i.c. de LPF, verdween als sneeuw voor de zon na het verscheiden van de aanvoerder en ook bij Verdonk zien we de aanhang smelten, terwijl akela Rita nog leeft.
  Ik zie voorlopig geen redenen om te veronderstellen dat de aanhang van Geert uit duurzamer hout is gesneden.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie