Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 1 mei

Dagcijfers 30 april 2021 - 19526
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 1 mei 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 1 mei

Leestijd: 2 minuten

Wachten op stabiele cijfers

De afgelopen week schoten de dagcijfers alle kanten op. De maandag was rustiger dan een gewone maandag. Koningsdag was rustiger dan een gewone dinsdag en woensdag was zo druk als het op maandag is. Ook gisteren was het drukker dan gewoonlijk en de vrijdag was weer redelijk normaal. Aan het eind van de streep lijkt het wel weer een normale week, maar de waarden van de vrijdag zijn erg onvoorspelbaar. Dus we kunnen eigenlijk pas begin volgende week de echte balans opmaken. Voorlopig moeten we het nog steeds doen met de zich enigszins stabiliserende cijfers:

Dagcijfers 1 mei - 19535

De luchtvochtigheid heeft wel de neiging hoger te worden, maar pas over een week gaan de temperaturen echt naar waarden rond de 20 graden dus niet veel eerder mogen we rekenen op echte verbeteringen.

Ook bij de grafiek voor de R-waarde zien we een stabilisatie:

Dagcijfers 1 mei - 19527

Het RIVM kwam vandaag met te lage cijfers uit (een computerstoring), maar de GGD cijfers van donderdag waren wel bekend. En die gaven 7000 minder mensen die zich lieten testen dan de week ervoor en 600 minder positieve testen.

Mede daardoor konden we ook de ontwikkeling van de gele lijn schatten op de onderstaande grafiek. (Let op: morgen komen er bij het RIVM nog 1700 positieve testen bij, die vandaag gemist zijn en morgen zal het rond de 7000 autonoom zijn dus we krijgen een cijfer dan tussen de 8.500 en 9.000.

Benieuwd hoe die dan weer ontvangen worden.

Dagcijfers 1 mei - 19533

 

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 242 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 246 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,97 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de voorspelling weer van het aantal ziekenhuisopnames op basis van de PCR test. Zie ook ons blog hierover.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test).

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019