Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 21 februari

Dagcijfers 20 februari - 16826
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 21 februari 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 21 februari

Leestijd: 2 minuten

Zaterdag cijfers

We zijn er inmiddels al haast aan gewend dat er door NICE voortdurend wordt bijgeplust. Wat vandaag nog een mooie daling van de cijfers is (slechts 71 opnames!), blijkt volgende week vast weer aangegroeid tot een aantal waarbij je je voorhoofd fronst. Een verdubbeling van deze fraaie 71 is erg waarschijnlijk, de cijfers beginnen sterk in te boeten aan betrouwbaarheid!

Gisteren stonden we daar ook al bij stil, het heeft al enige tijd onze zorg en aandacht! Daarom is besloten om vanaf morgen geen gebruik meer te maken van de cijfers van NICE en over te schakelen op de cijfers van LCPS. Morgen zullen we daarover verder berichten. Dit wordt dus de laatste presentatie op basis van de NICE cijfers, met deze grafiek als resultaat:

Dagcijfers 21 februari - 16846

En hier ook nog de grafiek met de R-waarden:

Dagcijfers 21 februari - 16824

Als we naar het aantal positieve testen kijken dan zien we in absolute zin ook bij de GGD cijfers van 2 dagen geleden een toename. Maar die gaat vrijwel gelijk op met de toename van het aantal testen. Of dat nu komt door het slechtere weer, meer mensen die uitgenodigd worden in een aantal teststeden, of door een stijging van het aantal besmettingen is daar niet uit te halen.

Hier ziet u de cijfers van maandag tot en met vrijdag van vorige week en van deze week bij de GGD. Vorige week maandag was de ochtend Code Rood en de teststraten dicht. Dit is het overzicht.

Dagcijfers 21 februari - 16850

Pas over een dag of 3 kunnen we vanuit de ontwikkeling van de ziekenhuisopnames nagaan wat er nu echt aan de hand is. De ziekenhuisopnames de laatste dagen gaan nog naar beneden, maar dat kan een vertraging zijn.

Dagcijfers 21 februari - 16849

De R-waarde is weer een ietsje gezakt tot 0,94, maar door het bijplussen zou deze weer wat zijn gaan stijgen. Vanaf morgen dus een andere bron van de data, maar dezelfde grafieken. En nog een paar dagen en dan hopen we in de cijfers ook de lente te zien aankomen!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 71 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 118
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,94 *

We gaan het weer zien! Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,03 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE! 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665