De Stemming van 12 januari 2020

Bij de eerste peiling van na de wisseling van het decennium veranderen we de vormgeving en layout van ons weekverslag. Daarbij zullen aparte onderwerpen, apart worden gerapporteerd. Wel treft u dan onderaan de links naar die andere onderwerpen. Vandaag betreft dat onderzoek over een mogelijk vuurwerkverbod en de “talkshow-oorlog”.

Met deze vormgeving kunnen de uitslagen ook beter bekeken worden per smartphone en tablet.

Bij de eerste peiling, die in 2020 is gehouden, zien we wel wat kleine verschuivingen t.o.v. de laatste van het vorig jaar. De enige verschuiving van 2 zetels zien we bij 50PLUS (+2). Die partij zit duidelijk in de lift en bereikt met 9 zetels de hoogste score sinds september 2013. Wellicht heeft dat te maken met de ontwikkelingen van de koopkracht en pensioenuitkeringen voor gepensioneerden.

Ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 zijn dit de verschuivingen. U kunt daarbij via de buttons daarboven de twee resultaten bekijken.

Ten slotte treft u een overzicht van de uitslagen van Peil.nl sinds begin 2019. Via de button linksonder kunt u de tijdlijn zelf pauzeren en weer in beweging brengen.

Hier treft u ons onderzoek aan van dit weekend over een mogelijk vuurwerkverbod.

En hier treft u ons onderzoek aan dat gisteren is gehouden over de “talkshowoorlog”.

Terug naar Peil.nl.